U Križevcima će se otvoriti laserski simulator gađanja

Doznajemo kako se u jednom od hangara križevačkog Razvojnog centra i tehnološkog parka planira otvorenje laserskog simulatora gađanja.

Riječ je o kabinetu koji sadrži uređaj namijenjen kućnoj uporabi i obuci lovaca i ljubitelja lovnoga streljaštva. Zasnovan je na elektroničkoj, računalnoj tehnologiji najnovije generacije, i nije opasan za zdravlje korisnika. Nakon što se pojavio prije nekoliko godina, ubrzo je postao popularan kod američkih lovaca, te se proširio i u Europu. Uređaj se sastoji od projektora, laserskoga uređaja konstruiranog poput lovačkog karabina, te platna za projekciju i računala.
Funkcionira tako da se uključi računalo i pokrene program koji nudi više sadržaja. Lovcima su najzanimljiviji oni o obuci u gađanju, odnosno o propisima i pravilnom ponašanju u lovištu. Uređaj nudi dosta realističnu obuku. Na platnu se oslikavaju predjeli lovišta s raznih kontinenata, a lovištima se kreće krupna divljač poput jelena, losa ili pak lete patke i fazani.

Kao opcija, nudi se i mogućnost gađanja glinenih golubova. Svakako je zanimljivo i to što je program usklađen sa zakonskim propisima i lovnom etikom.

Ovaj kabinet, investicija jedne virovitičke tvrtke za uvoz lovačke opreme, bit će otvoren uoči Lovačkog kupa Križevaca, planiranog za 27. i 28. travnja na području Lovačkog doma “Matec” u Ruševcu. Očekuje se da kabinet blagoslovi bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak, i sam pasionirani lovac.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.