U subotu humanitarne košarkaške utakmice za ‘FIVE4KIDS’

FIVE4KIDS_2010_KK_Radnik_KK_ZagrebSutra, u subotu 21. prosinca 2013. Košarkaški klub “Radnik” Križevci, u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Križevci i Hrvatskim košarkaškim savezom, već petu godinu zaredom organizira dobrotvorne utakmice mladih postava domaćeg kluba s gostima, a ovogodišnji mini-jubilej za FIVE4KIDS će uveličati juniori KK “Cedevita” Zagreb te djevojčice KK “Virovitica”. Revijalne utakmice će se odigrati na terenu dvorane OŠ Ljudevita Modeca, gdje je predutakmica sastava djevojčica zakazana za 14:30 sati, a ogled juniora “Radnika” i “Cedevite” za 16 sati. U programu će još sudjelovati Križevačke mažoretkinje i plesni par Plesnog centra “Ritam” iz Zagreba. Sav dobrovoljni prihod te donacije posjetitelja namijenjeni su akciji “Petaka za đaka”.

KK_RADNIK_Five4Kids_KK_Cedevita_kosarka_humanitarna_akcija_Petaka_za_djakaOve godine još novčane donacije za FIVE4KIDS se primaju na već uobičajeni, namjenski broj žiro-računa akcije: 2402006-1400004747 (opis plaćanja: „Five4Kids“, primatelj uplate: Udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 27, 48260 Križevci). Uvijek su dobrodošle i materijalne donacije neophodne djeci i odraslim osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda, tehnička pomagala i dr. Tijek akcije i najave daljnjih događaja možete pratiti na portalu www.krizevci.info, koji je od samih početaka akcije njen medijski pokrovitelj.

Križevački Centar u ulici Matije Gupca pohađa šezdesetero djece školskog uzrasta i desetero predškolaca. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.
Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stodvadesetak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već devet godina zaredom ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Učinimo im i ovaj Božić 2013. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način – osmjehom i zagrljajem!

F4K_flyer_a4_2013_five4kids_petaka_za_djakaPodršku akciji i ove godine pružaju Pučko otvoreno učilište Križevci, OŠ Ljudevita Modeca Križevci, Zajednica športskih udruga Križevci, KK Radnik Križevci, Hrvatski košarkaški savez, Plesni centar “Ritam” Zagreb, Križevačke mažoretkinje, Teatar 2000 Zagreb, PIK Vrbovec, Tiskara Fortes, Art Media, Restoran “Tomislav”, Pekara “Zlatni klas”, Srednja gospodarska škola Križevci, Kalničke vode Bio Natura i drugi. Medijski pokrovitelji su portal www.krizevci.info i Večernji list, dok medijsku podršku pružaju Radio Križevci, Radio Koprivnica, portal Kopriva.info i drugi.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar

Komentari su zatvoreni.