U gradskoj upravi održan prijem za svećenike i časne sestre

Križevački gradonačelnik Mario Rajn održao je u srijedu tradicionalni prijem za svećenike i časne sestre s područja Križevaca kako bi im zahvalio na suradnji u 2018. godini.

Mislim da smo prošle godine jako dobro surađivali i zahvaljujem vam na pomoći. Grad je pomogao manifestaciju obilježavanja svetkovine svetog Marka Križevčanina, a bilježimo se i za ovu godinu. Također, suradnja je zajednička i na niz projekata koje provodimo preko Ministarstva kulture, a vjerujemo da će se to nastaviti i u 2019. godini,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn i svima poželio puno zdravlja i uspješnu 2019. godinu.

Ovim željama pridružio se i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren istaknuvši: „Vrlo je važno da se ovdje okupljamo bez obzira što to na razne načine pojedinačno ili skupno činimo tijekom cijele godine. Drago mi je da smo se ponovo okupili u ovolikom broju, a to je i garancija naše buduće suradnje i nastavak dobrog odnosa.“

Okupljenima se obratio i vladika križevački monsinjor Nikola Kekić koji se osvrnuo na prošlogodišnje obilježavanje godišnjice osnutka Križevačke biskupije i uređenje Grkokatoličke katedrale u Križevcima. Najavio je proslavu blagdana Tri svetitelja zaštitnika Križevačke grkokatoličke eparhije te svečanu liturgiju koja će se održati 30. siječnja u 18 sati. Također je najavio i obilježavanje 10 godina Katedralnog zbora koje će se održati 22. veljače.

U ime biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjora Vjekoslava Huzjaka obratio se prečasni Stjepan Soviček koji je naglasio važnost zajedništva, brigu za vjeru, kulturu i čovjeka: „Hvala na svemu što ste učinili za zajednicu, da dobrote bude puno više nego slabosti, da širite dobro.” Ujedno je blagoslovio prostor Gradske uprave i sve koji ovdje rade i dolaze.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović te pročelnici upravnih tijela Grada Križevaca Sandra Vuketić, Ivan Biškup, Sandro Novosel i Krešimir Brunović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.