Organizacijski odbor Dana travnjaka najavio održavanje manifestacije od 3. do 5. svibnja

Organizacijski odbor 23. Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije na svojoj je prvoj sjednici koja je održana utorak, 19. ožujka u prostorijama Županijske uprave najavio kako će se ovogodišnja manifestacija održati od 3. do 5. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici.

Sjednicu je vodio zamjenik župana i predsjednik Organizacijskog odbora Darko Sobota, a bilo je riječi o hodogramu aktivnosti i događanja. Prvi dan manifestacije petak, 3. svibnja, bit će rezerviran za stručna predavanja u prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica na temu aktualnosti u poljoprivrednoj proizvodnji.

Za subotu, 4. svibnja, predviđeno je svečano otvorenje manifestacije, uz prigodni program kulturno-umjetničkih društava, nakon čega će se uručiti nagrade najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka s područja Koprivničko-križevačke županije te najperspektivnijem mladom proizvođaču, nakon čega je na rasporedu konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Koprivnica.

Posljednjeg dana, u nedjelju 5. svibnja posjetitelji će moći vidjeti natjecanje u ručnoj košnji, tradicionalni prikaz sušenja i rastepanja sijena u organizaciji Udruge Zagoraca Podravine, proglašenje najboljih kosaca, kao i iznimno posjećen Bambino kup na kojemu će se predstaviti mladi uzgajivači goveda. Na sjednici se raspravljalo i o nekoliko noviteta, koji će biti naknadno predstavljeni javnosti.

Ova manifestacija profilirala se kao značajna sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, kao i poduzetništva s  naglaskom na ruralni razvoj. Upravo s ciljem poticanja ruralnog razvoja Županija osigurava besplatni izlagački prostor te uvrštavanje izlagača u katalog, a tvrtke, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ostali izlagači svoje mjesto na Danima travnjaka mogu osigurati putem prijave.

Prijavnica se nalazi u privitku, a potrebno ju je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica i to najkasnije do 23. travnja 2019. godine.

Vezano

Komentari su zatvoreni.