U petak u Gradskoj knjižnici na 15. Culture Shocku otvorenje izložbe Matije Palčića

Prva ovogodišnja likovna izložba jubilarnog, 15. Culture Shock Festivala, pod nazivom “Veliko je novo malo”, bit će otvorena u petak, 22. ožujka 2019. u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” s početkom u 20 sati. Autor će tom prilikom izložiti svoje radove većinom formata 70x90cm izrađenih tehnikom bijelog penkala (korektora) na crnom papiru. Ulazak na izložbu je slobodan.

Matija Palčić rođen je 1987. godine u Koprivnici. Osnovnu školu i opću gimnaziju pohađao je u Križevcima, a na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 2012. i stekao zvanje magistra inženjera naftnog rudarstva. Hobi mu je sport (atletika, triatlon, nogomet), a odmara se čitajući i crtajući. Živi i radi u Zagrebu. Prvu svoju izložbu crteža Socijalno neprilagođeni imao je 2014. godine u Galeriji Izlog u Zagrebu u organizaciji Društva tjelesnih invalida.

U predgovoru izložbi profesorica likovne kulture Kristina Vuković je istaknula: “Ciklus Veliko je novo malo obuhvaća dvadesetak radova, a teme koje Matija kroz njih propituje kreću iz trenutačnih, osobnih, životnih preokupacija, pa sve do apstraktnih promišljanja. Svim ovim pitanjima dan je doživljajni iskaz koji gledatelju ne predstavlja rješenja, već potiče na razmišljanje značenjskim nazivima slika, kao na primjer „Smrt na granicama“, „Otvaranje uma“, „Prijatelji“, „Slušalice“, „Linija prekida“, „Prilika“, „Fokusiranje na krive stvari“ i „Percepcija“.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.