Na konferenciji za medije predstavljen prvi Sajam cvijeća u Križevcima

U Križevcima će se po prvi puta od 12. do 14. travnja na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu održati Sajam cvijeća pod nazivom „Križevci u cvijeću“. Tim povodom u maloj gradskoj vijećnici održana je konferencija za medije na kojoj su manifestaciju predstavili gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup.

Gradonačelnik Rajn tom je prilikom još jednom naglasio kako nastavlja s buđenjem grada: „Ističem veliko zadovoljstvo. Drago mi je što će naš i Nemčićev i Strossmayerov trg živnuti tri dana, vjerujem da će nas i lijepo vrijeme popratiti sve kako bi naši sugrađani i zainteresirani gosti mogli i dovoljno rano pronaći sadnice, ali isto tako vidjeti sve ljepote našeg grada. Vjerujem da je ovo prvi u nizu sajmova cvijeća.“

Program sajma predstavio je pročelnik Biškup istaknuvši kako će u petak, 12. travnja svečanom otvorenju prethoditi povorka tzv. „Križevačkih cvjetića“ u kojoj će sudjelovati dječji vrtići, Križevačka djevojačka straža i Križevačke mažoretkinje. Otvorenje je predviđeno u 11,00 sati nakon čega slijedi obilazak sajma, a prvi dan manifestacije završit će nastupom KUD-ova Križevci i Prigorje u 17,00 sati na Strossmayerovom trgu.

U subotu, 13. travnja na Strossmayerovom trgu nastupit će učenici područnih škola u 10,00 sati nakon čega će se u 11,00 sati održati kreativna radionica za djecu koju organiziraju križevački kreativci. U 15,00 sati održat će se kreativna radionica za odrasle, a drugi dan Sajma završit će u 19,00 sati Revijom frizura koju organizira Udruženje obrtnika Križevci te prigodnim druženjem uz tamburaše.

S obzirom na Cvjetnicu, u nedjelju, 13. travnja u 9,30 sati ispred održat će se posveta cvijeća i maslinovih grančica te potom sveta misa u Crkvi sv. Ane. Nakon svete mise predviđen je obilazak Sajma, predstava za djecu te u 16,00 sati službeno zatvaranje sajma.

Pročelnik Biškup naglasio je kako je Javni poziv za sudjelovanje na sajmu otvoren i kako je sudjelovanje na sajmu besplatno te je pozvao zainteresirane da se prijave. Ujedno je uputio zahvalu članovima Organizacijskog odbora sastavljenog od djelatnika Grada Križevaca i Udruženja obrtnika Križevci.

Cilj sajma je promocija cvjećara, domaćih radinosti i male vrtne mehanizacije s jedne strane, te omogućavanje stanovnicima Križevaca i Prigorja kupnju cvijeća i mehanizacije po sajamskim cijenama.

Predviđena je prodaja cvijeća, sadnica, lončanica, trajnica, kaktusa, sukulenata, ukrasnog bilja, grmlja i drveća, ljekovitog i začinskog bilja, sjemena, lukovica, gomolja, rezanog cvijeća, motiva cvijeća kroz razne tehnike umjetnosti i slično kao i strojeva i alata za hortikulturu, supstrata za sadnju drveća i ukrasnog bilja, zaštitnih sredstava, vrtne opreme te strojeva, vozila i slično.

Konferenciji je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te članica Organizacijskog odbora Miluška Škrlec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.