Kriminalnoj četvorki zaplijenili drogu, oružje i opremu za ‘dilanje’

SONY DSC

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko–križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24, 23 i 39–godišnjakom sa zagrebačkog područja i 23–godišnjakom sa šireg križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je osumnjičeni 24–godišnjak prodavao drogu amfetamin, ecstasy i marihuanu većem broju osoba sa zagrebačkog i križevačkog područja. Također, sumnja se da je 23–godišnjak sa šireg križevačkog područja prodavao i davao na uživanje drogu amfetamin, ecstasy i marihuanu većem broju osoba sa zagrebačkog i križevačkog područja.

Nadalje, sumnja se da je 39–godišnjak posjedovao drogu radi daljnje prodaje, te drogu prodavao osumnjičenom 24-godišnjaku. Također, sumnja se da je osumnjičeni 23 – godišnjak sa zagrebačkog područja prodavao drogu marihuanu osumnjičenom 24–godišnjaku i 23–godišnjaku, te drugim osobama sa zagrebačkog područja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja ukupno je oduzeto 2032 grama amfetamina, 2619 grama droge marihuane, 161 gram droge ecstasy, 42 doze droge LSD, devet mobitela, tri digitalne vage, jedan uređaj za vakumiranje, 37 plastičnih vrećica, tri pištolja, jedna strojnica Ero, 86 komada streljiva i više stotina kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

Vezano

Komentari su zatvoreni.