[FOTO] Kup je ostao u vitrinama NK Radnik Križevci

Teže je obraniti, nego osvojiti naslov, osobito nakon iscrpljujuće prvenstvene sezone i bez obzira igrate li u finalu s momčadi koja se natječe u dva razreda niže od vas. Križevčani su u srijedu u Virju pobijedili Ferdinandovac 2:0 (0:0) pogocima Allysona u 51. i Mihaela Mladena u 60. minuti, potpuno nadigravši suparnika u drugom poluvremenu. Allyson je svojim ulaskom u drugom poluvremenu „raspametio“ čuvare, postigao efektan pogodak za vodstvo i asistirao ubojitom MM za drugi pogodak Radnika Križevci u 60. minuti. Pokušao je i atraktivnim škaricama i bio je prava napast za Ferdinandovčane.

Cijelo drugo poluvrijeme trajala je prava opsada gola Ferdinandovca koji se dobro držao u prvom dijelu, ali u nastavku utakmice nije imao nikakvih izgleda za možebitno iznenađenje. Izdvojili bi i izvrsnu partiju Borne Lesjaka. Pobjednički pokal u županijskom kupu ponovno je doma, u vitrinama NK Radnik Križevci. Veseli što smo ponovno na travnjaku vidjeli Bohdana Myshenka nakon teške ozljede rebara zadobivene u četvrtfinalu kupa s Borcem iz Imbriovca. Jako je nedostajao u prvenstvu.

U srijedu su za Radnik Križevci nastupili i Kup osvojili: Miroslav Koprić, Sandi Kovač, Borna Lesjak, Hrvoje Mladen (kapetan), Mihael Mladen, Mihael Srbljinović (od 46. Niko Mihalinec), Šimun Šabijan (od 64. Myshenko), Mateo Dunić (od 61. Ivo Vukić), Marko Stubičan (od 46. Allyson Honorio Do Nascimento), Jakov Gogić, Luka Tihelka (od 46. Kristijan Katalenac). U postavi su još bili Mateo Tihelka i Miro Bakula. Trener: Mario Vodanović i pomoćni trener Vedran Vedriš.

Malo smo, doduše, zavidni Virovcima na njihovom travnjaku, pomoćnom igralištu, uvjetima. Bit će, valjda, jednog dana tako i još bolje i kod nas. Četvrto mjesto križevačkih nogometaša u premijernoj natjecateljskoj sezoni u SuperSport 2. NL iznimno je postignuće, bez obzira što su klupske ambicije porasle nakon sjajnog prvog dijela natjecanja i vodećeg položaja na ljestvici. Sustali su na svršetku u lovu za prva dva mjesta, odnosno nisu se našli i snašli u završnom igrokazu.

Mladići trenera Vodanovića pokazali se da se mogu boriti za sam vrh, a pamtit će se, naravno, i pobjeda u kupu nad Šibenčanima. U srijedu su u Virju obranili pobjednički pokal u županijskom kupu u ogledu s Ferdinandovcem i, na taj način, zaokružiti još jednu uspješnu sezonu. Nakon toga će se analizirati dobre stvari, a one druge nastojati prebroditi u novom ciklusu. Bilo bi poticajno kada bi se većina igrača zadržala u postavi, kao i stručni stožer koji je pokazao zavidno umijeće tijekom dugotrajnog i napornog natjecanja i prošao sve Scile i Haribde u Jedinstvenoj trećoj ligi hrvatskog nogometa. Nećemo nakon, realno, odlične sezone o „tračevima“ koji se zločesto prepričavaju u pojedinim kružocima o tomu tko je, što je, gdje i kada i zašto je napravio „ono“. Trač kao trač, naposljetku se obije o glavu onom ili onima koji ga lansiraju. Dečki su zaslužili čestitke za plasman u Drugoj NL, Kup je ostao u klupskoj vitrini. Postavljen je temelj za nova sportska postignuća, a „taštinu“ valja zatomiti. Ne može, baš, svatko biti izbornik, strijelac, vratar itd. Jednostavno, ne može, premda, iz subjektivnog kuta gledišta, prečesto smatramo da može.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno