Održana konferencija “Ravnopravnost je bolja za sve”

U organizaciji Jutarnjeg lista i IKEE u Zagrebu je održana konferencija i panel o rodnoj ravnopravnosti na radnom mjestu  “Ravnopravnost je bolja za sve”, na kojoj je sudjelovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić. Na konferenciji je govorio ministar Marko Pavić, predstavnici organizatora i veleposlanica Kraljevine Švedske u RH.

U okviru konferencije je održan intervju s prvom hrvatskom profesionalnom vatrogaskinjom, a u nastavku je održan panel, u čijem fokusu su bile teme jednakih mogućnosti zapošljavanja, napretka u karijeri te jednake plaće za isti posao, ali i važnosti rodno ujednačenih organizacija za poslovne rezultate organizacija i društva u cjelini. Vidljivo je da rodna ravnopravnost na radnom mjestu još uvijek nije na vrhu prioriteta u Hrvatskoj te je potrebno ukinuti praksu prema kojoj se u određenim industrijama zapošljavaju žene, a u drugima gotovo isključivo muškarci. Pozitivni primjeri su u Hanza Mediji  i IKEI, kao i u Atlantic Grupi, Tele2 i Coca Coli, čije predstavnice su sudjelovale na panelu uz pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić i voditeljicu Ureda EU parlamenta u Hrvatskoj Violetu Simeonovu Staničić.

U nastavku je predstavljena “Alijansa za rodnu ravnopravnost” te je upriličeno svečano potpisivanje, koje su izvršili predstavnici tvrtki ABB, Astra Zeneca, Atlantic Grupa, Coca cola,  HBC, IKEA, Oriflame i TELE2.

Vezano

Komentari su zatvoreni.