Križevci.info u subotu slavi 12. rođendan s dva besplatna koncerta!

Prije 12 godina, 18. travnja 2005., na sam Svjetski dan volonterizma mladih, članovi križevačke udruge P.O.I.N.T. pokrenuli su prvi nezavisni novinski portal – Križevci.info. Svake godine rođendani portala proslavljeni su glazbenim događajima, koncertima i slušaonicama te raznim javnim akcijama kojima su P.O.I.N.T.-ovi volonteri pozivali na suradnju i okupljali stanovnike Križevaca u pozitivnoj atmosferi. Budući da se ove godine obljetnica poklapa s uskrsnim vikendom i završetkom 13. Culture Shock Festivala, rođendanska proslava je pomaknuta vikend ranije, kad su križevačkoj publici pripremljena čak dva besplatna koncerta!

– Izrazito smo ponosni što punih dvanaest godina aktivno doprinosimo informiranju stanovnika križevačkog kraja, a čitavo vrijeme djelujemo na volonterskoj osnovi zahvaljujući predanom radu niza suradnika, novinara i medijskih entuzijasta. Naravno, bilo je u tom smislu i teških razdoblja, kad nije bilo jednostavno naći dovoljno suradnika koji bi uložili vlastito slobodno vrijeme i radili na tekstovima, obrađivali lokalne teme i fotografirali događaje, ali uspjeli smo odoliti svim izazovima i danas smo stabilan, lokalni medijski brand, istaknuo je glavni urednik portala Hrvoje Belani.

U dvanaest godina postojanja ovog jedinog križevačkog nezavisnog elektroničkog medija i ujedno najčitanijeg križevačkog news portala objavljeno je preko 13 tisuća članaka, od vijesti, najava i priopćenja do intervjua, kolumni te istraživačkih uradaka koji su razotkrivali križevačku zbilju te potpuno i bez cenzure informirali čitatelje o temama od lokalnog značaja.

Ništa manje važna nije činjenica da portal svakodnevno tehnički održava i dograđuje tim P.O.I.N.T.-ovih volontera, a portal su tijekom životnog vijeka upogonjavale tri različite web platforme za upravljanje sadržajem – Mambo, Joomla i posljednjih godina WordPress.

– Udruga P.O.I.N.T. mnogo je svojih projekata realizirala koristeći digitalnu tehnologiju i Internet pri čemu smo kao udruga stekli mnoga iskustva i znanja u toj domeni, kao i razvili naprednu popratnu infrastrukturu. U želji za novim saznanjima implementiramo najnovije tehnologije i istražujemo nove pristupe, npr. sva web sjedišta koja udomaćujemo koriste digitalne certifikate (SSL), mailovi imaju DKIM i SPF, a korisnicima je omogućen jedinstven pristup (LDAP) na sve naše servise, od web-maila i wikija do jabbera i clouda, predstavio je Andrej Dundović neke od tehničkih mogućnosti platforme koja od samih početaka nosi ime “magda”, po Magdi Logomer Herucini, posljednjoj osuđenoj, a prvoj pomilovanoj križevačkoj “vještici” iz 18. stoljeća.

https://www.facebook.com/events/249737002102432/

Proslava 12. obljetnice postojanja Križevci.info kao neprofitnog medijskog projekta udruge P.O.I.N.T. održava se u subotu, 8. travnja 2017. u sklopu 13. Culture Shock Festivala. Prvi besplatni koncert, a ujedno i prvo križevačko gostovanje Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu “Concordia discors”, u kojem je član i P.O.I.N.T.-ovac Luka Baričević, održat će se u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma s početkom u 19 sati.

https://www.facebook.com/events/1262784153841526/

Drugi besplatni koncert počinje u 22 sata u Klubu kulture, gdje će nastupiti dva rock-sastava – Sleepyheads iz Zagreba i Metronom iz Osijeka. Ranije popodne istoga dana se u Klubu kulture održava matematička radionica “Oš se kladit?”, koju vodi P.O.I.N.T.-ovac Mislav Zorko, diplomirani inženjer matematike i postdiplomac zagrebačkog PMF-a.

https://www.facebook.com/events/447059732294193/

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.