Luka Tomas fantastičnom partijom srušio Cedevitu

Velika utakmica za braću Tomas – Ivana i Luku. Ovaj dvojac predvodi redove košarkaškog premijerligaša iz Zaboka, Ivan kao trener, a Luka kao igrač. Upravo je potonji, ujedno i najmlađi član sportske loze Tomas, odigrao briljantnu utakmicu u netom završenom dvoboju protiv Cedevite. Zabok je slavio 74:72, a Luka je bio prvo ime utakmice.

Za samo 21 minutu na parketu, postigao je 16 poena, dodao 4 skoka te po 3 asistencije i ukradene lopte, a posebno veseli sjajan šut iz igre (3/4 dvice, 3/4 trice, 1/2 slobodna bacanja). Gledajući obje momčadi, bio je najbolji strijelac utakmice, kao i vodeći po indeksu valorizacije (21). Istaknuo se i vrlo agresivnom obranom, ponajprije na gostujućem playmakeru Antoniu Jordanu, kojeg dobro poznaje jer su zajedno igrali za juniorsku postavu Cedevite.

Tko zna, možda je Luka bio posebno motiviran jer je dio svoje juniorske karijere proveo u redovima najbolje hrvatske momčadi, nakon čega je igrao za Zagreb i Zadar. Tijekom ove sezone raskinuo je ugovor sa Zadrom gdje nije imao adekvatne uvjete za igrački napredak, a današnja partija najbolji je pokazatelj kako je prelazak u Zabok bio pravi potez.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.