Premale su zalihe krvi, akcija darivanja je danas i sutra

Prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, u toj ustanovi trenutačno su smanjene zalihe gotovo svih krvnih grupa, a najmanje ima A+, B+ i 0+. S obzirom na to da Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu krvlju i krvnim pripravcima opskrbljuje više od 30 zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, nedostatak krvi utječe na sve njih. Za svakodnevne potrebe svih bolesnika u Hrvatskoj dnevno treba 800 doza krvi, a u ljetnim mjesecima potrebe su i veće zbog povećane mobilnosti građana, prometnih nezgoda i drugih okolnosti.

Križevački dobrovoljni darivatelji u akciju prikupljanja zaliha mogu se uključiti odmah – krv mogu dati danas od 12 do 18 i sutra od 9 do 13 sati u Hotelu Kalnik.

Pozivamo darivatelje, ali i sve punoljetne osobe da dođu i po prvi put se priključe mreži darivatelja
kako bi se proširio naš krvotok solidarnosti
“, poručili su organizatori akcije Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Zavod za transfuzijsku medicinu. Darivanje krvi odvija se na siguran način uz korištenje zaštitne opreme, a nošenje zaštitnih maski je obavezno. Gradsko društvo Crvenog križa Križevci osiguralo je maske za sve darivatelje koji ih nemaju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.