Uručena priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima, sportskim ekipama i sportskim djelatnicima Koprivničko-križevačke županije u 2018. godini

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, u srijedu, 27. veljače u Domu mladih u Koprivnici održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša,  sportskih ekipa i sportskih djelatnika Koprivničko-križevačke županije u 2018. godini.

Na samom početku, okupljene je pozdravio predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković kazavši: „Prvo bih želio čestitati sportašicama, sportašima i sportskim ekipama na izuzetnim rezultatima koje su postigli u 2018. godini i činili nas sve ponosnim. Koristim priliku da zahvalim svima koji vas u tome prate – Županiji, gradovima i općinama koji kroz programe javnih potreba sufinanciraju sport i stvaraju bolje uvjete izgradnjom i održavanjem sportskih terena. Još jednom čestitam svima nominiranima, želim vam puno uspjeha u 2019 godini i ponovno se vidimo sljedeće godine.“

Čestitke je uputio i župan Darko Koren naglasivši: „Drago mi je da smo se ponovno okupili na dodjeli priznanja svima onima koji su 2018. godinu obilježili odličnim rezultatima u sportu. Veselimo se njihovim postignućima. Sport je izuzetno važna, neizostavna sastavnica društvenog života svake zajednice, a tako je i u našoj Županiji. Uz vrhunske rezultate koje postižu profesionalni sportaši, važno je naglasiti i razinu amaterskog sporta koja se zasniva na entuzijazmu i ljubavi. Zahvaljujem vam na svemu što ulažete u sport ove Županije, a sama Županija u tom smislu daje svoj doprinos kroz Zajednicu sportova. Možemo samo obećati da ćemo u vremenu koje je pred nama nastojati za sport osigurati još više sredstava i bolje uvjete, i kroz financiranje svih sportskih saveza i klubova i kroz ulaganje u sportsku infrastrukturu i školstvo što je preduvjet razvoja sporta. Još jednom vam svima koji djelujete u sportu iskrena zahvala, a vama, drage sportašice i sportaši, iskrene čestitke na svim postignućima te puno sreće, zdravlja i uspjeha svake vrste.“

Nakon uvodnih govora započela je dodjela priznanja koje su sportašima uručili župan, predsjednik Lovković, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te tajnik Zajednice sportova Branko Zorko.

Najuspješnija sportašica s invaliditetom u 2018. godini je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina, a najuspješniji sportaš s invaliditetom je Ivica Ferenčić, također iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina. Najuspješnijom sportskom ekipom osoba s invaliditetom u 2018. proglašena je Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina u sastavu: Ana Tkalčec, Ivica Ferenčić i Marijan Črneli. Veronika Drljačić iz Atletskog klub Križevci proglašena je najuspješnijom perspektivnom sportašicom u 2018. godini, a najuspješniji perspektivni sportaš je Neven Krulić, iz Atletskog kluba Križevci. Priznanje za najuspješniju sportašicu u 2018. godini pripalo je Idi Šimunčić, članici Atletskog kluba Križevci, dok je najuspješniji sportaš bio Leon Međimurec iz Športsko-ribolovnog kluba Karas.

Najuspješnija ženska sportska ekipa u 2018. godini je seniorska ekipa RK Podravke Vegete, dok je najuspješnija muška seniorska ekipa Brzinci Motociklističkog kluba Križevci. Najuspješnija ženska perspektivna sportska ekipa je mlađa juniorska ekipa AK Križevci, dok je najuspješnija muška perspektivna juniorska ekipa Streljačkog kluba Križevci 1252. Dragutin Palčić iz Atletskog kluba Križevci proglašen je najuspješnijim trenerom u 2018. godini, dok je priznanje za zaslužnu sportsku djelatnicu pripalo Ljiljani Picer iz Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije. Priznanja za izuzetna sportska dostignuća u 2018. godini primili su Borna Lončarić (Boks klub David), Ivan Juričić (Karate klub Đurđevac) i Leon Zelenko (Karting klub Koprivnica).

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, predstavnici Grada Križevaca i drugi gosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.