Nova pobjeda Hrvatske na EP-u, Katanović ponovno daleko najbolji

foto: FIBA

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija upisala je i drugu pobjedu u drugom nastupu na Europskom prvenstvu do 16 godina divizije B, a koje se igra u rumunjskom Pitestiju. Izabranici Roka Jurline bili su bolji od Luksemburga rezultatom 80-58.

Kao i u jučerašnjoj pobjedi protiv Danske, tako je i danas prvo ime u redovima Hrvatske bio naš Križevčanin Borna Katanović. Na terenu je proveo samo 22 minute, ali bilo je to i više nego dovoljno da bude najbolji pojedinac na susretu. Zabio je 21 poen, uzeo 4 skoka i podijelio 3 asistencije, uz gotovo pa savršen šut iz igre 6/8. S obzirom na to da je prednost kockastih već sredinom treće četvrtine bila oko 20 poena razlike, Katanović je 14 minuta prije kraja zamijenjen i u zadnjoj četvrtini uopće nije ulazio u igru.

U redovima Hrvatske, još su trojica igrača imala dvoznamenkasti koš učinak (svi igrali više od Katanovića), a drugi najefikasniji poslije Borne bio je Niko Jerkić s 14 poena. Hrvatska će u trećem kolu sutra od 14:30 igrati protiv Švicarske.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.