Gradonačelnik Rajn potpisao sporazum vezan uz provođenje programa za starije osobe

U ponedjeljak, 11. veljače, u Županijskoj upravi održano je potpisivanje sporazuma za provođenje programa pomoći u kući starijim osobama u 2019. godini, te dnevnog boravka za starije osobe u Križevcima koje provodi Gradsko društvo Crvenoga križa Križevci. Sporazume su potpisali župan Darko Koren, gradonačelnik Mario Rajn, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus.

Župan je okupljenima zahvalio na dolasku, kao i na tome što su prepoznali ovaj program kao jedan od najznačajnijih u zajednici koji ima za cilj voditi brigu o starijoj populaciji: „Doista smo jedni od začetnika takvog načina razmišljanja i organiziranja kroz ovaj izvaninstitucionalni model koji su kasnije i drugi prihvatili.“

Na potpisivanju sporazuma gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je važnost kontinuirane skrbi o starijima osobama, poručivši kako će Grad i nadalje u partnerskom odnosu sa Županijom sudjelovati u razvoju ovakvih i sličnih aktivnosti: „Briga o starijima je znak društveno odgovorne i zrele zajednice te zahvaljujem Županiji na suradnji i vjerujem kako ćemo i nadalje nastaviti s ovim korisnim projektom.“

Đurđica Trbus, ravnateljica Gradskog društva Crvenoga križa Križevci kazala je kako je riječ o programu poboljšanja kvalitete života osoba treće životne dobi, koji nema samo socijalni karakter, te dodala: „Drago nam je što Županija prati taj program jer korisnika ima sve više. Preko programa Zaželi zaposlili smo 33 žene koje brinu o 132 korisnika, a ukupno ih imamo 176 što govori koliko je velika potreba.”

U ime Grada Križevaca, potpisivanju Sporazuma prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.