Uz brojne programe održana Noć muzeja 2019.

Prošlog je vikenda diljem Županije održana Noć muzeja 2019. koja je posjetiteljima donijela brojne kulturne programe, a neka od događanja posjetio je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ovogodišnja tema Noći muzeja bila je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“, a manifestacija je u koprivničkoj Galeriji otvorena uz virtualnu izložbu “Podravka – industrijska baština”. Mogla se vidjeti i izložba “Koprivnički trgovi prošlosti i budućnosti: Zrinski i Jelačić”, a u zgradi Muzeja grada Koprivnice predstavljena izložba “Digitalna arheologija”. U Kinu Velebit premijerno je prikazan dokumentarni film povodom 50. obljetnice Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, a na pročeljima zgrada u centru Koprivnice projicirane su stare fotografije uz 100. godišnjicu dvorane Domoljub.

Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama predstavila je digitaliziranu građu na platformi Google Arts & Culture i dokumentarni film o obilježavanju 50. obljetnice Galerije, a posjetitelji Podravkinog muzeja uživali su u projekcijama iz Podravkine audiovizualne baštine te reklamnim i dokumentarnim filmovima.

U Galeriji Večenaj u Goli program se sastojao od uglazbljenih pjesama Ivana Večenaja te nastupa KUD-ova „Prekodravski zvon“ Gola i „Širine“ Novo Virje. Također, književnica Božica Jelušić imala je izlaganje na temu „Ivan Večenaj – kistom i perom“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.