Tri puta povećan broj korisnika gradskih potpora u gospodarstvu

Križevački gradonačelnik Mario Rajn je u petak, 28. prosinca potpisao ugovore o sufinanciranju nabave strojeva i opreme s poduzetnicima i obrtnicima koji su se javili na Javni poziv za dodjelu potpora.

Drago mi je da ste se javili i da ste iskoristili ove mjere, siguran sam da će biti od pomoći,“ naglasio je na početku gradonačelnik Mario Rajn i istaknuo kako od preuzimanja dužnosti gradonačelnika održava komunikaciju s križevačkim poduzetnicima i obrtnicima kroz zajedničke ili pojedinačne sastanke.

U 2019. godini predviđene su još neke nove mjere. Odlučili smo napraviti dodatni iskorak prema opremanju Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci s ozbiljnijim strojevima koji bi bili uslužni za naše poduzetnike i obrtnike,“ naglasio je gradonačelnik i dodao kako će grad sufinancirati i edukaciju programiranja s obzirom da se pokazalo da ima potrebe jer poduzetnicima nedostaje kvalificiranog kadra.

O Javnom pozivu za dodjelu potpora u gospodarstvu govorio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup: „Ove godine bi trebalo biti dodijeljeno 238.000,00 kuna. Bilo je 21 prijava od 21 poduzetnika od toga je 16 dodijeljenih potpora na natječaju za strojeve i opremu, dvije za nastup na drugim tržištima, dvije za nova zapošljavanja i jedna potpora za razvoj i dizajn novih proizvoda.“

U usporedbi s prošlom godinom povećan je broj korisnika sa 6 na 21 kao i iznos dodijeljenih potpora s 73.987,00 kuna na 238.000,00 kuna što je „dokaz nastojanja samih poduzetnika da što više ulažu, ali i grada da na neki način promovira ove potpore“, pojasnio je pročelnik Biškup.


U ime poduzetnika koji su stekli potporu obratio se direktor Veterinarske stanice Križevci d.o.o. Ivan Zemljak: „U ime svih poduzetnika koji ostvarili ovu potporu je se zahvaljujem gradonačelniku, pročelniku i svim djelatnicima koji su surađivali na tome. Stvarno su to odradili na odličan način, suradnja je bila vrhunska.“
U 2019. godini Grad je osigurao 300.000,00 kuna za razvoj gospodarstva od čega će jedan dio ići na opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, a jedan dio za edukaciju u području IT-a.

Vezano

Komentari su zatvoreni.