Mljekari tuže tvrtku Ka-Milk

VEČERNJI DOZNAJE Stotinu proizvođača traži dva milijuna kuna

KRIŽEVCI – Zlatko Vršak (48) iz sela Šalamunovca jedan je od 99 proizvođača mlijeka iz općina Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec, Kalnik, Sveti Ivan Žabno, koji na Općinskom sudu u Križevcima tuže križevačku tvrtku Ka-Milk zbog dva milijuna kuna duga. Tome su prethodili pokušaji bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja da s vlasnicima tvrtke, obitelji Kolić, posreduje u nagodbi s proizvođačima mlijeka.

– Nažalost nismo uspjeli jer vlasnici unatoč obećanjima nisu pokazali dobru volju da jadnim proizvođačima isplate dugove. Nakon učestalih pokušaja podnijeli smo tužbe s vjerom da će biti sankcionirani i da će obiteljska gospodarstva dobiti novac – kaže Gredelj, priznajući da dosad u jednom predmetu nije imao toliki broj tužbi. Pojedini proizvođači traže od nekoliko tisuća do više od 100.000 kuna. Vršak zbog stotinjak tisuća kuna duga mora prodati svih 15 krava muzara i veći broj junica jer ih ne može hraniti.

– Od mlijeka živi nas devetero u obitelji i ne mogu si oprostiti da sam povukao i sina i snahu da napuste poslove i dođu raditi u poljoprivredu. Vjerovao sam Kolićima, čekao s drugim proizvođačima po tri mjeseca na isplate vjerujući obećanjima da se trebaju stabilizirati, pripovijeda ojađeni mljekar. Vlasnici ne odgovaraju na telefonske pozive kako bi se čula i njihova strana, sami smo se uvjerili. Vršak u protekla tri mjeseca nije nijednom uspio razgovarati s Kolićima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.