Na Veleučilištu u Križevcima proglašeni najbolji mljekari u državi

Najuzorniji proizvođači mlijeka u Hrvatskoj nagrađeni su ovaj tjedan na Veleučilištu u Križevcima u sklopu stručnog skupa Hrvatske mljekarske udruge. Nagradu „Mliječna farma godine“ odnio je OPG Emina Burek, velika mliječna farma u Mostarima kraj Vrbovca, a za najperspektivnijeg mladog proizvođača nagrađen je Krunoslav Srbljinović iz naselja Gorice u općini Rasinja. Nagradu dodjeljuju Hrvatska mljekarska udruga i Mljekarski list i ove godine ih je uručio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek.


Vlasnica nagrađene mliječne farme proizvodnjom mlijeka se bavi od 2005., po struci je diplomirana inženjerka agronomije, ima 200 muznih krava i zapošljava deset radnika, a njena farma prati najnovije tehnologije u proizvodnji mlijeka kao i o održivom korištenju energije. Inače, Hrvatska danas svojom proizvodnjom pokriva tek 40 posto vlastitih potreba za mlijekom, a broj proizvođača se i dalje smanjuje.

Dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren na okruglom je stolu naglasila da je poticanje interesa za studiranje poljoprivrede zadaća obrazovnih institucija jer stečena znanja danas nude dobru poslovnu perspektivu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.