P.O.I.N.T. ušao u 15. godinu djelovanja, Nikola Ostojčić novi predsjednik udruge

U petak, 28. prosinca 2018. na katu Caffe bara Bull 23 u Križevcima je održana redovna godišnja izborna skupština križevačke Udruge P.O.I.N.T. na kojoj je tridesetak redovnih članova izabralo novo vodstvo. Predsjednikom udruge postao je Nikola Ostojčić, student treće godine povijesti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, koji se već istaknuo u realizaciji nekoliko kulturnih projekata, od kojih je značajnija lipanjska izložba „Pet desetljeća Spravišča“ koju je suorganizirao s Damjanom Abou Aldanom.

Nikola Ostojčić je kao novinar nezavisnog portala Križevci.info izvještavao o zbivanjima sa 65. Pulskog filmskog festivala

Za potpredsjednike udruge izabrani su Igor Kudeljnjak i Ivan Mušlek, tajnik i u novom mandatu je Nikola Matosović, a preostali članovi upravnog odbora, uz predsjednika i tajnika, su Hrvoje Belani, Gordan Pavlinušić i Matija Zorko. Novi nadzorni odbor udruge čine Matija Jurčević, Ivana Kulko i Sonja Mrnjavčić, rizničarka je i dalje Zvjezdana Babić, a likvidatorom ostaje Viktor Prevarić.

Samo neki od projekata koje je udruga P.O.I.N.T. prošle godine realizirala su: 14. Culture Shock Festival, 7. Pinklecfest, 8. Večeri udaraljkaša u Križevcima, 15. Sajam studija, čak deset izdanja Pub inKVIZicije, programska selekcija za Robin ljetno kino, četiri Hacklab radionice.

P.O.I.N.T.-ovci su ove godine u počasno članstvo udruge primili Ognjena Petelku iz Križevaca, za kontinuiranu suradnju i doprinos u realizaciji Culture Shock Festivala, kao i drugih projekata Udruge koji su se održavali u Klubu kulture u Križevcima te za tehničku, logističku i volontersku podršku aktivnostima Udruge, poput postava likovnih izložbi te produkcije kazališnih predstava, javnih tribina i filmskih projekcija.

Ognjen Petelka (prvi zdesna) tijekom umjetničkog performansa na otvaranju 8. Culture Shock Festivala (Foto: ePodravina.hr)

Skupština udruge je usvojila izvještaj o radu te financijski izvještaj za 2018. godinu, a prihvatili su i planove za ovu godinu. Posebna rasprava povela se oko daljnje realizacije Culture Shock Festivala, projekta koji su P.O.I.N.T.-ovci radili od samog pokretanja 2005. godine, već 14 godina zaredom, u partnerstvu s udrugom K.V.A.R.K., koja je krajem ljeta naprasno i jednostrano prekinula partnerski odnos. No, zahvaljujući vlastitim volonterskim resursima i financijskoj podršci Grada Križevaca, udruga P.O.I.N.T. kreće u pripremu jubilarnog, 15. Culture Shock Festivala, koji će biti programski i logistički osvježen u odnosu na prethodna izdanja.

Na plodnoj dvosatnoj sjednici, članovi P.O.I.N.T.-a su, po prvi puta, donijeli strateški plan razvoja udruge za naredno petogodišnje razdoblje, kojim su izradili analizu te strateški okvir sa šest prioriteta i odgovarajućim mjerama, aktivnostima i indikatorima kojim će pratiti provedbu plana tijekom godina. Među najvažnijim aktivnostima u ovoj godini članovi udruge su istaknuli prijavu EU projekta “Future Hub Križevci”, koja se ovih dana šalje na natječaj “Prostori sudjelovanja” koji je u prosincu objavio Ured za udruge Vlade RH.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.