U ponedjeljak konstituiranje županijske skupštine, Kešer: Tko će iznevjeriti predizborna obećanja?

Jučer u popodnevnim satima sazvana je druga konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije s početkom u ponedjeljak 5. srpnja 2021. godine u 15,30 sati. Sjednica će se održati u Domu mladih u Koprivnici (Ulica hrvatske državnosti 10) prema predloženom Dnevnom redu:

Utvrđivanje kvoruma,

  1. Potvrđivanje izbora predsjednika i članova Mandatnog povjerenstva,
  2. Potvrđivanje Izvješća Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Županijske skupštine, Polaganje svečane prisege članova Županijske skupštine,
  3. Izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja,
  4. Izbor predsjednika Županijske skupštine,
  5. Izbor potpredsjednika Županijske skupštine,
  6. Izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za statut i poslovnik,
  7. Izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za financije i proračun.

S obzirom na to da je sjednica sazvana prilično naglo, odnosno odmah idućeg radnog dana, nije trebalo dugo vremena proći prije nego krenu spekulacije kako je jedna od strana dogovorila većinu u županijskoj skupštini. Mladen Kešer tim je povodom izjavio: “Danas sam dobio poziv iz županije da je dana 5. srpnja planiran nastavak konstituiranja Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije te da je HDZ i Koren oformio većinu od 19 županijskih vijećnika. Pitam se tko su ti vijećnici i koje su to stranke jer se svi kunu da oni neće podržavati HDZ jer bi time izdali svoje birače? Pitam se tko će iznevjeriti svoja predizborna obećanja?”, oštar je bio Kešer putem društvenih mreža.

Podsjetimo, za većinu u skupštini potrebno je 19 vijećnika, s obzirom na to da ih ukupno ima 37. Najviše mandata osvojio je SDP s partnerima HSLS-om i Glasom, ukupno 10. HDZ i lista Željka Lackovića imaju po osam mandata, Mreža je dobila četiri mandata, lista Marija Rajna dobila je tri mandata, dok ih HSS i MOST imaju po dva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.