Otkazan koncert neonacista kod Križevaca, boje se policije!?

Predsjednik mladih antifašista Mario Šimunković ističe da, ako je doista i došlo do otkazivanja koncerta, to može zahvaliti medijima, jer su upozorili javnost o mogućoj organizaciji opasnog događaja

Koncert neonacističkih bendova, predviđen za večeras na tajnoj lokaciji u okolici Križevaca, ipak se neće održati, i to zbog straha organizatora od policije! Doznali smo to od Udruge mladih antifašista grada Zagreba, koji su tijekom dana putem medija alarmirali javnost o namjerama Udruge Hrvatski nacionalisti, da organizira koncert njemačkog neonacističkog benda Blue Max, uz još dva hrvatska benda slične provenijencije, negdje u okolici Križevaca.

Predsjednik mladih antifašista Mario Šimunković ističe da, ako je doista i došlo do otkazivanja koncerta, to može zahvaliti medijima, jer su upozorili javnost o mogućoj organizaciji opasnog događaja.
– Mediji su o tome obavijestili policiju, koja se u ovom slučaju ponašala kao da je riječ o nečem običnom, tj. valjda je očekivala je da će neonacisti doći i uredno prijaviti organizaciju koncerta – napominje Šimunković. No, i to, upozorava, može biti patka, kako bi se zavelo policiju i javnost.

Vijest o koncertu koji bi se, prema dostupnim podacima do kojih su svojim kanalima došli upravo mladi antifašisti, logirajući se na neonacističke forume, trebao održati “negdje u okolici Križevaca”, uznemirila je mlade, ali i stare Križevčane, koji se pitaju tko bi uopće ugostio mlade koji veličaju nacizam i fašizam, te svi redom osuđuju takve namjere.

Premda je točna lokacija koncerta tajna, tj. kako su mladi antifašisti priopćili, trebala bi biti poznata svima koji se u 18 sati okupe na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, pretpostavljaju da bi to moglo biti neko selo s društvenim domom, u široj okolici Križevaca, tj. neko od mjesta sa željezničkom postajom. (vecernji.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.