Izložba „Pet desetljeća Spravišča“ prikazuje priču o najznačajnijoj kulturno-turističkoj manifestaciji ovog kraja

IMG 0610

U sklopu Križevačkog velikog spravišča u Likovnoj galeriji bila je postavljena izložba „Pet desetljeća Spravišča“ koju su pripremili Damjan Abou Aldan i Nikola Ostojčić pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Turističke zajednice grada Križevaca.

Izložba je na otvorenju okupila broje posjetite koje je uvodno pozdravila v.d. ravnateljica Lana Okroša Rožić. Ispred autora izložbe obratio se Damjan Abou Aldan istaknuvši kako je za realizaciju izložbe na raspolaganju s kolegom imao gotovo 2500 slikovnog materijala kao i 50 sati intervjua. „Ove izložbe ne bi bilo bez grada, bez grada kao pokrovitelja i bez grada kao vas koji ste pomogli da ovu izložbu i pripremimo,“ naglasio je Damjan.

Svoje zadovoljstvo ovom izložbom istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn i uputio zahvalu autorima na njihovom predanom radu u stvaranju ove izložbe. Ujedno je uputio poziv svim građanima da fotografiraju Spravišče i da spremaju fotografije kako bi se za 50 godina ova izložba mogla još proširiti: „Ljudi su grad, a grad pripada ljudima i sa velikom osmjehom mogu otvoriti ovu izložbu.“

Izložba „Pet desetljeća Spravišča“ kroz fotografije, novinske članke, dokumente, programe i plakate prikazuje kako je najznačajnija kulturno-turistička manifestacija ovog kraja izgledala kroz povijest, a svi zainteresirani mogu razgledati ovu izložbu do 17. lipnja u prostoru Likovne galerije.

Otvorenju su ispred Grada Križevaca prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnici upravnih tijela Sandro Novosel i Krešimir Brunović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.