Održana završna konferencija projekta “Osiguranje resursa za zadovoljenje primarnih potreba kroz održivo gospodarenje poljoprivrednim površinama”

U Srednjoj gospodarskoj školi Križevci u četvrtak je održana završna konferencija projekta Erasmus+ KA2 “Osiguranje resursa za zadovoljenje primarnih potreba kroz održivo gospodarenje poljoprivrednim površinama”.
Na samom početku okupljene su pozdravili ravnatelj škole Toni Svoboda i zamjenik župana Ratimir Ljubić nakon čega je o projektu i aktivnostima govorio voditelj projekta Damir Bolfek.

Projekt “Osiguranje resursa za zadovoljenje primarnih potreba kroz održivo gospodarenje poljoprivrednim površinama” trajao je od 1. listopada 2016. godine do 31. prosinca 2018. godine, a u projekt su bile uključene tri srednje poljoprivredne škole iz gradova Gussing – Austrija, Kaposvar-Mađarska i Križevaca. Kroz tri projektna tjedna kod učenika je posjetom škola partnera podignuta svijest da regionalno CO2 neutralno kružno gospodarstvo osigurava održivi razvoj i zapošljavanje u područjima iz kojih stanovništvo iseljava.

Kao rezultat ovog hvalevrijednog projekta nastao je priručnik za nastavu koji sadrži primjere najbolje prakse iz zemalja partnera na projektu, a između ostalog i primjer Križevački sunčanih krovova. Završnoj konferenciji ispred Grada Križevaca prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Vezano

Komentari su zatvoreni.