Križevci bili domaćin Velike martinjske špelancije

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Grada Križevaca, Zajednice Udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije i Udruge vinogradara i vinara “Bilikum” Križevci na Strossmayerovom trgu u subotu je održana Velika martinjska špelancija.

Manifestacija je započela povorkom sudionika Vinode u kojoj su bili meštri martinjskog ceremonijala iz cijele Hrvatske, vinski vitezovi i Gruntovčani predvođeni udaraljkašima Glazbene škole Alberta Štrige, Križevačkom djevojačkom stražom i koprivničkim kuburašima.

Prije izbora Velikog meštra martinjskog ceremonijala, vinifikacije i krštenja mošteva, okupljene meštre primili su zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i župan Darko Koren poželjevši im srdačnu dobrodošlicu u Križevce i dobru zabavu.

Uz ovaj program, cijelo vrijeme održavanja manifestacije posjetitelji su mogli degustirati vina koje su ponudili eminentni vinari, a održano je i Martinsko veselje po šatorom uz tamburaše. Više fotografija možete vidjeti na Facebook stranici Grad Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.