Ponovno okupljanje Shank Rockersa u Klubu kulture!

U petak, 7.12.2018. u Klubu kulture sviraju Shank Rockersi – prvi križevački rock bend koji je svoj izričaj zasnivao na slobodnoj obradi isključivo rock i blues standarda u vrijeme kad je rock kultura i rock glazba tek stasala i stvarala svoj prostor van velikih urbanih sredina. 

Ovaj izvorni križevački bend nastao je negdje oko 1976. godine iz gimnazijskog benda kojeg su činili Miloš Lojen (bas) i Ivan Brčič (gitara), a kasnije su se pridružili Damir Siročić (bubnjevi) i Zdravko Muretić (vokal) što je u stvari i prva postava benda. U kasnijoj fazi Stjepan Fortuna (orgulje) je pojačao bend.

Repertoar su činile obrade poznatih rock stvari od Cockera, Doorsa, Hendrixa, Claptona, J. Wintera, Santane, R. Galaghera, a bend je bio omiljen među mladima križevačkog kraja. Svirali su uglavnom u Križevcima na raznim manifestacijama uključujući i nekoliko nastupa na Križevačkom Spravišću. Nastupili su u Bjelovaru 1978. godine uz prvu postavu Azre i domaći bend Bijeli dan na gitarijadi. U 80-tima i 90-tima su se okupili još u nekoliko prilika.

Ponovnim okupljanjem benda osvježenim novim snagama, mladim kvalitetnim muzičarima Franom Homenom (bubnjevi) i Ivom Prodanom (saksofon), bend je dobio ne samo novi zvuk nego i novu energiju kojom će sigurno svojim nastupom oduševiti nove i stare fanove Shank rockersa.

Ulaznice možete kupiti na ulazu Kluba kulture po cijeni od 30 kn, a prihod od ulaznica donira se Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci za nabavku asistivne tehnologije.

Vrata Kluba kulture otvaraju se u 21 sat!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.