U srijedu u Hrvatskom domu ‘Pivo’ Gavran teatra

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije i Pučko otvoreno učilište pozivaju na PIVO uoči Sv. Nikole! Riječ je o kazališnoj predstavi Gavran teatra, koja će se odigrati u srijedu, 5. prosinca u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima s početkom u 19:30 sati.

Autor: Miro Gavran. Glume: Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran. Režija: Helena Buljan. Kostimograf: Emina Kušan. Scenograf: Marta Crnobrnja. Glazba: Neven Zebić. Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec
Šminka: Zdenka Mihelj. Premijera: 5. 3. 2015. Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u Art Rock Caffeu, Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” i Turističkoj zajednici Križevci.

Pivo je neobična komedija koja govori o ocu i sinu i njihovu odnosu tijekom šezdeset godina. Autor Miro Gavran s puno je humora i topline prikazao suvremene prepoznatljive karaktere koji nas vode kroz situacije koje su mnogi od nas proživjeli s roditeljima ili s djecom.

Šarmantno se poigravajući mačističkim mitovima i međugeneracijskim odnosima, Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran izgradili su u ovoj suptilnoj predstavi uvjerljive životne likove, vođeni sigurnom redateljskom rukom velike hrvatske glumice Helene Buljan.

Na održanom 18. Festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle 2018., prema odluci publike Nagradu za najbolju predstavu po izboru publike osvojila je komedija “Pivo”, autora Mire Gavrana, u režiji Helene Buljan.

Vezano

Komentari su zatvoreni.