Na sajmu „Pozdrav jeseni“ udruga „Maslačak“ izložila šivane platnene torbe i jastučnice

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci sudjelovala je s još dvadesetak izlagača prošli vikend na kreativnom sajmu „Pozdrav jeseni“ koji se održao na Nemčićevom trgu. Za su tu priliku njeni korisnici izradili niz jesenskih aranžmana razvijavši pri tome preciznost, koncentraciju, finu motoriku i kreativnost.

Trud i vještinu također su pokazali izradom oslikanih platnenih torbi i jastučnica koje su šivane na šivačim strojevima nabavljenim u sklopu EU projekta „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)“ koji provodi Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ s partnerima.

Projekt RUKe omogućuje uključivanje organizacija civilnog društva Križevaca i posebno osjetljivih skupina osoba s intelektualnim teškoćama u proces ublažavanja utjecaja klimatske krize i problema prekomjernog gomilanja otpada. Ciljevi projekta se ostvaruju kroz stjecanje znanja i vještina o klimatskim promjenama, otpadu i 4R (Reduce, Reuse, Recycle, Repair) principu te društvenom poduzetništvu i IT poslovanju kao mogućnosti za razvoj održivog poslovanja organizacija civilnog društva u lokalnoj zajednici.

Stajališta izložena u ovom priopćenju isključiva su odgovornost Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.