Na Sveučilištu Sjever u Koprivnici otvoren prvi samostalni doktorski studij “Mediji i komunikacija”

Foto: drava.info

Prošlog je vikenda na Sveučilištu Sjever u Koprivnici otvoren poslijediplomski sveučilišni doktorski studij “Mediji i komunikacija”, a svečanosti otvorenja prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Riječ je o prvom samostalnom doktorskom interdisciplinarnom studiju Sveučilišta Sjever koji će se izvoditi u Koprivnici, a kao što je pojasnila prorektorica Odsjeka Mediji i komunikacija Iva Rosanda Žigo, pokretanjem poslijediplomske razine studiranja iz informacijsko-komunikacijskih područja znanosti zatvara se vertikalni slijed studijskih programa iz tog područja, ali se i stvaraju temelji za obrazovanje znanstvenog kadra koji će svojim istraživačkim djelovanjem pridonijeti unošenju kvalitativnih promjena u javni, privatni i znanstveni sektor.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke na ovom važnom iskoraku, a prigodnim su se govorima obratili i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever Anica Hunjet, predsjednik Sveučilišnog savjeta Roko Andričević te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Rektor Milković pojasnio je kako je ovo treći doktorski studij na Sveučilištu Sjever, a prvi u Koprivnici te kako Sveučilište sada broji 27 studijskih programa. Svečanom programu je, uz brojne studente i uzvanike, prisustvovala i prva generacija doktoranada, a zatim je otvoren znanstveni simpozij s temom “Konvergencija kulture: mediji kao kulturni sustavi”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.