Češka gospodarska delegacija posjetila Županiju i informirala se o ulagačkim mogućnostima

Češka gospodarska delegacija u sastavu predsjednice Uprave tvrtke Sigma SIGMA BUSINESS CONSULTING Vesne Trnokop-Tanta, direktora za prodaju tvrtke Škoda Praha Stanislava Kukučke, predsjednika Uprave tvrtke IDEMI  Roberta Vindiša i člana Uprave tvrtke IDEMI Johanna Pawelitscha u utorak, 20. studenoga posjetili su Županijsku upravu kako bi se informirali o ulagačkim potencijalima i mogućnostima suradnje sa Županijom.

Domaćin sastanka bio je župan Darko Koren koji je gostima zahvalio na dolasku i interesu, istaknuvši kako svaki ovakav susret može rezultirati nečim korisnim za obje strane. Gosti su uzvratili zahvale na sastanku te interes za područje gospodarstva, a posebno za gospodarenje otpadom i energetiku.

Kako bi bolje upoznali Županiju, župan im je u prezentaciji govorio o geografskom smještaju, kulturnoj baštini, prometnoj povezanosti, demografskim i gospodarskim pokazateljima te o investicijama, čija je vrijednost u 2017. godini bila 149 milijuna eura. Govoreći o većim javnim investicijama, spomenuo je projekte aglomeracija u gradovima Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu te Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica, a detaljno je predstavio i tri najveće poduzetničke zone na području Županije. Također je naglasio kako najveći ulagački potencijal leži u sektorima energije, posebno geotermalne, prirodnog plina i vode te prerađivačkoj i farmaceutskoj industriji.

Obzirom na interes za RCGO Piškornica, sastanku su prisustvovali i direktor tvrtke Piškornica d.o.o. Mladen Ružman te stručni suradnik Nikola Martinaga koji su predstavili projekt, a prezentaciju je održao i direktor Stanislav Kukučka koji je predstavio mogućnosti za suradnju koje nudi tvrtka Škoda Praha, koja je tvrtka-kćer ČEZ grupe u većinskom vlasništvu češke Vlade. Direktor je naglasio kako imaju mnogo iskustava u području pretvaranja otpada u energiju te je najavio kako u narednom razdoblju planiraju razgovarati i s HEP-om po pitanju suradnje.

Na kraju sastanka, župan i gosti zaključili su kako postoji mnogo potencijala za suradnju i razmjenu znanja, a sastanku u Županijskoj upravi prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać, Gordana Kotarščak i Marina Šandor Krznarić iz PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije te Suzana Vlahinja iz Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.