Direktor s križevačkog područja oštetio tvrtku za više od milijun eura

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom starim trideset tri godine sa šireg križevačkog područja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je osumnjičeni kao direktor tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije od listopada 2020. do svibnja 2021. godine odbio pretporez temeljem nevjerodostojnih ulaznih računa koje su ispostavile dvije tvrtke na ukupan iznos veći od milijun i pol eura i time za tvrtku čiji je direktor pribavio protupravnu imovinsku korist u visini neosnovano odbijenog pretporeza u iznosu od 188 tisuća eura.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni u istom razdoblju neosnovano podigao sa žiro-račina tvrtke kao pozajmice ukupni novčani iznos od milijun i četrdeset jednu tisuću eura koji je zadržao za sebe, a tvrtku oštetio za navedeni novčani iznos. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika će biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Igre piše:

    ma nije nesto puno…

Komentari su zatvoreni.