Križevci bili domaćin središnje manifestacije tehničke kulture u Republici Hrvatskoj

Foto: Krizevci.hr

Od 26. do 27. listopada u Križevcima se održala središnja manifestacija tehničke kulture u Republici Hrvatskoj – Festival tehničke kulture. Cilj Festivala je mnogobrojne posjetitelje upoznati s različitim područjima tehničke kulture i popularizirati tehničku kulturu pogotovo među djecom i mladima. Tako će se u dva dana održavanja Festivala u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca održati brojne radionice, izložbe, prezentacije, demonstracije i zanimljive projekcije.

Organizatori Festivala tehničke kulture su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije dok je domaćin Zajednica tehničke kulture Križevci, a suradnici nacionalni savezi tehničke kulture. Cijeli program ovog dvodnevnog Festivala može se vidjeti ovdje.

Ispred organizatora Hrvatske zajednice tehničke kulture pozdravne riječi uoči otvorenja uputio je predsjednik Ivan Vlainić istaknuvši kako ova Udruga djeluje već 70 godina, okuplja 17 nacionalnih saveza tehničke kulture, 19 županijskih, 34 gradske i 1 općinsku zajednicu tehničke kulture. Predstavio je rad i sve što zajednice tehničke kulture rade u cilju razvoja i promocije tehničke kulture u Republici Hrvatskoj.

Okupljene saveze pozdravio je i predsjednik Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije Ante Starčević: „Veseli me da vidim draga lica koja po čitavoj Hrvatskoj šire duh tehničke kulture.“
O značajnim rezultatima i prvim mjestima na brojnim natjecanjima članova Zajednice tehničke kulture Križevci govorio je predsjednik Ivan Knok te zahvalio svima na podršci održavanja ovog festivala.

Ovakav događaj nam ukazuje kolika je važnost tehničke kulture u obrazovnom i društvenom sistemu,“ istaknuo je župan Darko Koren i dodao kako je ovaj Festival prilika da mnogi koji dođu ovdje saznaju mnogo toga iz područja tehničke kulture.

Festival je otvorenim proglasio gradonačelnik Mario Rajn poželjevši svima dobrodošlicu u Križevce pri tom istaknuvši: „Naša su nastojanja društvenim inovacijama, ulaganjima u dodatna znanja u tehničke kompetencije kroz naš Razvojni centar i tehnološki park Križevci i Zajednicu tehničke kulture Križevci da intelektualni kapital oplodimo da on raste i učini svoj grad ponosnim.“

Na svečanom otvorenju Festivala u glazbenom programu nastupili su učenici Glazbene škole „Alberta Štrige“ Križevci solistica Lana Čakija i Kvartet tambura u sastavu: Ivan Jambrec, Klaudije Mažar, Ivan Pavljak i Josip Berend.

Vezano

Komentari su zatvoreni.