U petak i subotu u Križevcima nacionalni Festival tehničke kulture

Hrvatska zajednica tehničke kulture i ZTK Koprivničko-križevačke županije organizira u Križevcima u petak, 26. i subotu, 27. listopada 2018. godine Festival tehničke kulture. Domaćin ovogodišnjeg Festivala je ZTK Križevci, a suradnici su nacionalni savezi tehničke kulture. Pokrovitelj Festivala je Grad Križevci, a supokrovitelji Koprivničko-križevačka županija, Radnik d.d., Robin d.o.o., Artmedija d.o.o. i HDS ZAMP.

Festival tehničke kulture pokazao se kao središnja manifestacija tehničke kulture u Republici Hrvatskoj na kojoj se mogu upoznati različita područja tehničke kulture te djelatnost Hrvatske zajednice tehničke kulture i nacionalnih saveza tehničke kulture. Na Festivalu tehničke kulture u Križevcima očekuje se velik interes posjetitelja, poglavito učenika, za uključenje u aktivnosti koje će im biti ponuđene.

Korisnici programa Festivala tehničke kulture Križevci 2018. su djeca i mladi svih osnovnih i srednjih škola, udruga tehničke kulture i ostali zainteresirani građani svih dobnih skupina s područja Koprivničko-križevačke i okolnih županija.
– Uz organizirane grupe djece iz navedenih škola, procjenjujemo kako će u radionicama HZTK, nacionalnih saveza i domaćina sudjelovati još 1000 korisnika. Festival će se održati u Školsko sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca, a program je dostupan online, ističu organizatori.

Cilj programa Festivala tehničke kulture je popularizacija tehničke kulture i smanjivanje regionalnih nejednakosti u Republici Hrvatskoj provedbom programa tehničke kulture. Festivali se održavaju u različitim županijama čime se korisnicima – djeci i mladima omogućuje upoznavanje s različitim organiziranim područjima tehnike i uključenje u programe tehničke kulture na lokalnoj i nacionalnoj razini. Festival potiče suradnju među različitim dionicima tehničke kulture na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Vezano

Komentari su zatvoreni.