Otvorena izložba o Križevcima u Prvom svjetskom ratu

Prošli četvrtak je Likovnoj galeriji otvorena izložba o položaju Križevaca u Prvom svjetskom ratu pod nazivom „Križevci u Velikom ratu“. Riječ je o izložbi višeg kustosa u Gradskom muzeju Križevci Ozrena Blageca koja predstavlja oko 140 eksponata iz muzejskog fundusa koji su povezani s Prvim svjetskim ratom. Zapisnici, zbirka značaka, oružje i nacrti tadašnjih projekata poput Hrvatskoga doma, samo su neki od eksponata koji se mogu vidjeti na ovoj izložbi otvorenoj do 10. studenog.

Izložbi su doprinos dali povjesničari Tomislav Bogdanović, Vijoleta Herman Kaurić i Marko Vukičević, a otvorenom ju je proglasio akademik Franjo Tomić, voditelj Zavoda HAZU-a u Križevcima. Otvorenju izložbe ispred Grada Križevaca prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Također, u subotu, 20. listopada u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci s početkom u 11 sati, u suorganizaciji Gradskog Muzeja Križevci, Zavoda HAZU u Križevcima i Povijesnog društva Križevci održan je okrugli stol pod nazivom Križevci i Križevčani u vrijeme Prvoga svjetskog rata, a izlaganja su održali dr. sc. Tomislav Bogdanović, dr. sc. Ljiljana Dobrovšak te pukovnik Nikola Tominac.

Vezano

Komentari su zatvoreni.