Županijskom Zavodu za hitnu medicinu stigla preostala tri vozila za sanitetski prijevoz

Zavod hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije proveo je postupak javne nabave za osam vozila za sanitetski prijevoz vrijednosti 2.258.487,50 kuna, od čega je Županija iz decentraliziranih sredstava osigurala 1.579.557,00 kuna, dok je ostatak od 678.930,50 kuna osigurao Zavod. Nakon što je župan Darko Koren početkom rujna ravnateljici Mirjani Hanžeković uručio ključeve pet vozila, stigla su i preostala tri vozila vrijedna 882.750,00 kuna (s PDV-om).

Obzirom na to da su prošle godine za sanitetski prijevoz nabavljena dva vozila, ove godine osam, te će se sljedeće godine pristupiti nabavi novih četiri vozila, Koprivničko-križevačka županija zajedno je sa Zavodom za hitnu medicinu u kratko vrijeme riješila problem starog voznog parka s kojim se suočava većina Zavoda za hitnu (koji pod svojom ingerencijom imaju sanitetski prijevoz), odnosno Domova zdravlja.

Pacijentima je na taj način osiguran sigurniji, ugodniji i brži dolazak na mjesto liječenja, što je i cilj sanitetskog prijevoza, a prevoze se na liječenje u druge zdravstvene ustanove, svakodnevno voze na dijalizu i slično. Sve te aktivnosti zahtijevaju da vozila budu potpuno sigurna, opremljena najnovijim standardima te da osiguravaju zbrinjavanje pacijenta prilikom transporta ukoliko je to potrebno.

Zavod za hitnu medicinu raspolaže s 25 vozila, a kompletno obnovljen vozni park hitne medicinske službe u kojemu je vrijednost svakog vozila 530 tisuća kuna najbolje pokazuje opredjeljenje Županije i ove ustanove ulaganju u zdravstveni sustav.

Vezano

Komentari su zatvoreni.