Ljetni izazov: čitaj knjige i osvajaj bedževe

Gradska knjižnica “Franjo Marković” ovo ljeto provodi još jedan program u svrhu poticanja čitanja među djecom. Riječ je o Olimpijadi čitanja, programu koji je pod licencom koprivničke knjižnice i koji oni uspješno provode nekoliko godina, a ove godine priključila se i naša knjižnica. Sudjelovati mogu djeca od prvog do četvrtog razreda križevačkih osnovnih škola i okolice, prijave su već počele i traju do 26. lipnja. Prijava je jednostavna: djeca se upisuju na informativno-posudbenom pultu te postaju službeni sudionici Olimpijade čitanja. Prilikom prijave će dobiti dnevnik čitanja, a svi olimpijci koji nisu dosad bili članovi knjižnice, ostvaruju pravo na besplatnu članarinu ili na njeno produljenje.

Djeca koja će to htjeti, uz pomoć knjižničara, aktivirat će svoj profil na mrežnoj stranici Olimpijade čitanja https://krizevci.olimpijadacitanja.org/ te, paralelno, digitalno skupljati bedževe, ocjenjivati pročitane knjige, pisati kratke osvrte i slično. Isto mogu učiniti i od kuće“, ispričala nam je knjižničarka Maja Petračija i naglasila da djeca za takvu registraciju trebaju ponijeti napisanu svoju ili roditeljevu elektroničku adresu. Olimpijada službeno započinje 27. lipnja, kad će djeca moći posuditi prvu knjigu. “Olimpijci imaju zadatak upisati bilješke o pročitanoj knjizi u dnevnik čitanja koji trebaju donijeti u knjižnicu. Prilikom vraćanja knjige, pokazat će ga na pultu i dobiti bedž naljepnicu za svaku pročitanu knjigu i posuđuju sljedeću po svom izboru“, objasnila je pravila.

Čita se do kraja kolovoza kad će najbolji na završnoj svečanosti dobiti medalje. Za svaki razred, dodijelit
će se tri medalje (zlatna, srebrna i brončana), a medalju će dobiti i ono dijete koje od svih sudionika pročita najviše knjiga.

Vezano

Komentari su zatvoreni.