Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova donijelo Program rada i financija za 2019. godinu

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u sklopu svoje 6. sjednice koja je održana u utorak, 9. listopada donijelo je Program rada i financijski plan za 2019. godinu. Sjednicu je vodila predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić koja se također osvrnula na pozitivne rezultate nedavno održanog Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, na kojemu su Podravke i Prigorke predstavile svoju svestranost i kreativnost.

Što se tiče Programa za sljedeću godinu, Povjerenstvo će i nadalje svojim radom prvenstveno nastojati pomagati ženama, žrtvama obiteljskog nasilja te promicati ravnopravnost spolova. Program se temelji na provođenju aktivnosti s područja promicanja ljudskih prava žena i rodne ravnopravnosti, obrazovanja, zdravstva, političkog djelovanja i odlučivanja, poduzetništva, usklađivanja obiteljskog i profesionalnog života.

Također će se nastaviti suradnja s organizacijama civilnog društva i drugim partnerima u zajedničkim aktivnostima i projektima usmjerenima podizanju znanja i svijesti o ljudskim pravima žena i rodne ravnopravnosti spolova. Ujedno će se održavati javne tribine, okrugli stolovi, konferencije i druge aktivnosti o ljudskim pravima žena s invaliditetom, provodit će se aktivnosti vezane za žene u ruralnim područjima i njihovo očuvanje kulturne baštine i gospodarskog razvoja, edukacija žena o mogućnostima na tržištu rada, poticanje ženskog poduzetništva te brojne druge aktivnosti.

Vezano
1 komentar
  1. presvetli piše:

    Povjerenstvo za ravnopravnost spolova a u njemu sjede 4 žene i 2 muškarca (barem na fotki)

Komentari su zatvoreni.