Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara

Obitelji poginulih branitelja, predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članovi Kriznog stožera tadašnje Općine Križevci te zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović položili su jučer vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja na Šumariji.

Tamo su 16. rujna 1991. godine poginuli križevački branitelji Miljenko Klobučar i Mario Jembrek kojih se danas prigodnim riječima prisjetio Stjepan Palijan, tadašnji predsjednik Općine Križevci. Okupljene je pozdravio i zamjenik Šaško uputivši pri tome poziv svim braniteljima da se danas odazovu proslavi Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 27. obljetnici oslobođenja vojarne u Križevcima.

Program počinje u 16:30 sati prijemom kod gradonačelnika nakon čega slijedi sveta misa u crkvi sv. Ane. U 17:45 sati predviđeno je polaganje vijenaca za poginule branitelje na spomen obilježju „Majka poginulog junaka“ nakon čega će se održati središnja proslava i to u restoranu „Vojarna“.

Proslava će završiti humanitarnom utakmicom za Udrugu „Maslačak“ koju će odigrati MNK Futsal Dinamo i NK „Radnik-Križevci“ u 20:30 sati u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.