Velikani ‘gypsy jazza’ u srijedu u Lisinskom

All_Stars_Gypsy_Band_present_Django_Reinhardt_Legacy_Project-Rosenberg Trio ZG 012Malo je svjetskih muzičara koji su pokrenuli jedan novi smjer u glazbi. Glazba velikog Djanga Reihardta oduvijek je izazivala veliku pozornost. Ne samo u muzičkom smislu, njegovim interpretacijama kroz jazz, bebop, romske korijene koji se čuju u melodiji i specifičnom zvuku gitare, zainteresiranost je budila i činjenica da je Django svirao s dva prsta lijeve ruke. Naime, u požaru njegova ruka je izgorila, a mali prst i prstenjak su se jednostavno slijepili. Zbog tog nedostatka Django je još više fascinirao svojim sviranjem.

All_Stars_Gypsy_Band_present_Django_Reinhardt_Legacy_Project-Rosenberg Trio ZG 017-2Koga poželjeti da interpretira Djangovu muziku u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u srijedu 4.studenog 2015. godine? “All Stars Gypsy Band” je najbolji izbor! Velikani gypsy jazza, gitaristi Stochelo Rosenberg i Mozes Rosenberg, violinist Costel Nitescu i harmonikaš Dominique Paats, u suradnji s domaćim snagama, gitaristom Matom Matišićem i kontrabasistom Juricom Štelmom, vode nas u predratni Pariz. Između dva svjetska rata, jedan od najvećih gitarista svih vremena,  Django Reinhardt zaludio je Parižane gypsy swingom, glazbom koja se svirala i na koju se plesalo bez predaha. Gypsy scena i danas je vrlo živa u gradu svjetlosti, a njezini zvuci ispunjavaju brojne pariške klubove.

All_Stars_Gypsy_Band_present_Django_Reinhardt_Legacy_Project-Dominique PaatsUlaznice za koncertni spektakl “All Stars Gypsy Band present Django Reinhardt Legacy Project”, koji će se održati u srijedu 4. studenog 2015. godine s početkom u 20 sati, mogu se nabaviti na Ulaznice.hr po po cijenama 120, 150 i 220 kuna (standard) te 320 kuna (VIP). 10% popusta za članove Jazz kluba Zagreb, pretplatnike Jazz.hr-a, pretplatnike Lisinski subotom, članove HGU-a, učenike, umirovljenike i studente. 20% za osobe s invaliditetom i skupne posjete. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.