Stochelo Rosenberg u subotu svira u Soul Cafeu

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza današnjice, učenik škole Djanga Reinhardta i vodeći gitarist svjetski poznatog Rosenberg Trija, Stochelo Rosenberg u pratnji brata Mozesa dolazi u Križevce! Koncert je najavljen za subotu, 1. travnja 2017. u Soul Cafeu, niti dva mjeseca nakon premijere filma “Django” na otvaranju Berlinskog filmskog festivala, za koji je glazbu izvodio sam Rosenberg.

Početkom ožujka nastupio je u njujorškom Carnegie Hallu s Alom di Meolom, a ove subote u njegovim gypsy jazz izvedbama moći će uživati samo oni koji nabave ulaznice koje se nalaze u prodaji u vrlo ograničenom broju po cijeni 120 kuna, a na sam dan koncerta neće ih biti moguće kupiti. Kao poseban gost najavljen je domaći virtuoz na gitari, Mate Matišić, dramski pisac, scenarist, multiinstrumentalist i skladatelj.

Stochelu Rosenbergu ovo je drugo gostovanje u Križevcima, nakon prvog u ljeto 2013. godine kad je imao koncert u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, upravo s Matišićem na gitari i Juricom Štelmom na kontrabasu. Kako smo saznali od samog organizatora Borisa Brčića, kao predgrupa će mu ovaj put nastupiti Bruno Mičetić na gitari, Luka Veselinović na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima.

– Dvadesetak snimljenih albuma, koncerti po cijelom svijetu i nastupi sa renomiranim glazbenicima nisu spriječili Stochela do dođe u Križevce i podijeli s cijenjenom publikom svoju glazbu. Dva koncerta održana u Lisinskom sa Triom i All Stars Bandom oduševila su zagrebačku publiku. Sada je prilika da se oduševi i križevačka, poručuju organizatori iz Soul Cafea. Početak ovog ekskluzivnog koncerta je zakazan za 21 sat.

Stochelo Rosenberg – izvadak iz biografije

Gitaru je počeo svirati s deset godina, relativno kasno za dijete iz glazbene obitelji, ali je vrlo brzo uočen njegov izuzetan talent. Unatoč brojnim ponudama, dugo je ostao izvan svijeta šoubiznisa i nastavio svirati s najbližim rođacima. Zajedno su oformili jedan od vodećih bendova u povijesti gypsy jazza, Rosenberg Trio, čije muziciranje predstavlja samu esenciju gypsy glazbe i glazbeno umijeće koje se prenosi s generacije na generaciju.

Stochelove nepogrešive i melodične izvedbe danas se uvrštavaju u najbriljantnije forme sviranja gitare ikada. Stochelo nije samo virtuozni gitarist, već i autor skladbi poput očaravajuće Za Sephoru, sanjive Rumba suton i mnogih drugih koje otkrivaju njegovu sposobnost da unese čarobnu melodiju i u najluđi, najbrži solo, čineći svaku izvedbu kombinacijom nevjerojatne virtuoznosti i jednostavne glazbene ljepote.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.