17. travnja proglašenje rezultata ‘Dječjeg Kranjčića’

U Križevcima će u subotu 17. travnja 2021. biti proglašeni rezultati jubilarnoga 10. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”.

Program proglašenja rezultata započet će u 10.00 sati preko aplikacije Zoom. Tom će prilikom biti predstavljen i zbornik najuspjelijih radova Ljepota se gleda očima srca. Link će biti objavljen uoči proglašenja na mrežnim stranicama manifestacije www.djecji.kranjcic.hr.

Takav će oblik završnice 10. „Dječjeg Kranjčića“ zamijeniti završnu svečanost koja je bila planirana u križevačkom Hrvatskom domu, a koja se zbog aktualnih epidemioloških mjera ne smije održati.

Na natječaj za 10. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”, koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2020., pristigao je 161 književni rad te 118 likovnih rada iz ukupno 56 škola s područja cijele Republike Hrvatske. Na književni natječaj javilo se 129 učenika iz 45 škola te 29 učenika koji su se na natječaj javili samostalno. Natječaj je obuhvaćao tri žanra (poezija, proza, igrokazi) te je pristigla 81 pjesma, 65 proznih radova i 15 igrokaza. Na likovni natječaj javilo se 88 učenika iz 35 škola te 27 učenika koji su se na natječaj javili samostalno. Organizatori su predložili da tema desetoga natječaja bude – ljepota.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo za književni natječaj u sastavu: Sonja Tomić (predsjednica), Jasna Šego i Vojmil Žic te stručno ocjenjivačko povjerenstvo za likovni natječaj u sastavu: Sonja Tomić (predsjednica), Tomislav Buntak i Vojmil Žic, nakon što je pročitalo i pregledalo radove bez znanja o identitetu autora, odlučilo je da će nagrađena biti 22 rada, 14 književnih i 8 likovnih radova. Za objavu u zborniku Ljepota se gleda očima srca stručno je povjerenstvo izabralo 61 književni i 8 likovnih radova.

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” jedini je natječaj i susret za dječje duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike. Organizatori su raspisali natječaj na krilima uspješnoga natječaja i književnoga susreta za duhovnu književnost na nacionalnoj razini za odrasle – Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” koji će ove godine biti održan 13. put. Dječjim susretom „Stjepan Kranjčić” želi se potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama.

Organizatori 10. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” su Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”. Pokrovitelji su Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Školska knjiga. Pokrovitelji glavnih nagrada su Glas Koncila (koji je i nakladnik zbornika), Školska knjiga, Verbum i Naklada Ljevak, a pokrovitelji dodatnih nagrada Alfa i Profil Klett.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.