Križevački poduzetnik Goran Delić pod optužbom za gospodarski kriminal

b5e2ec9c8b7c6a6258f0_Goran_Delic_foto_by_Zeljko_Rukavina_24sataMUTNA POSLA Goran Delić poznati je poduzetnik i dugi niz godina jedan od najbogatijih stanovnika Križevaca i prigorskog kraja. Teški dani sustigli su poslovno carstvo koje je izgradio s obzirom da je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo optužnicu protiv njega kao prvookrivljenog zbog kaznenog djela protiv gospodarstva – prijevare u gospodarskom poslovanju.

Delić je optužen kako je Zadruzi Usluge Prigorje u vremenu od rujna 2010. do kraja veljače 2015. godine pribavio znatnu nepripadnu materijalnu dobit, znajući da je Zadruga prezadužena i da neće imati sredstava za isplatu dobiti i povrat uloženih uloga.

Križevačkom poduzetniku stavlja se na teret da je s fizičkim osobama zaključivao ugovore o ulogu pri čemu im je prešutio kako do isplate neće doći, a kako su fizičke osobe povjerovale u istinitost njegovih navoda, zaključile su Ugovore o ulogu sa Zadrugom.

Nakon toga je po dospijeću ugovorenih obveza, iako je bio svjestan da neće doći do isplate zbog prezaduženosti Zadruge, fizičkim osobama ponudio sklapanje Aneksa ugovora s novim rokom isplate, pa je tako Zadruga s 39 osoba sklopila Potvrde o zadružnom udjelu i pristupne izjave kojom se fizičke osobe obvezuju u Zadrugu uložiti određene novčane iznose na rok od najmanje 36 mjeseci uz isplatu dobiti u iznosu od 12,50 posto godišnje te mogućnost isplate uloga zajedno sa pripadajućom akontacijom dobiti po isteku roka od 36 mjeseci.

S obzirom da su fizičke osobe povjerovale u istinitost Delićevih navoda, mogućnost ostvarivanja dobiti na uloženi iznos, uplatili su ugovorene iznose na račun Zadruge, a kada su po isteku roka zatražili isplatu uloga zajedno sa pripadajućom akontacijom, do isplate nije došlo, čime je na štetu ulagača Zadruzi pribavljena nepripadna imovinska korist u iznosu od oko 9 milijuna kuna.

Goran Delić osnovao je 2008. Košarkaški klub Križevci koji je 2011. godine ušao u A1 ligu, dovodila su se pojačanja i poznata košarkaška imena (Ivan Opačak, Ivan Grgat), a kad je ponestalo financijskih sredstava, klub se okrenuo mlađim kategorijama.

U nizu različitih poslova, Delić je na Kalniku pokrenuo festival Pod stijenom na kojem su nastupili Thompson i Halid Bešlić, preuzeo je Planinarski dom Kalnik, od grada Križevaca putem investicijskog fonda Učka-Marjan kupio je nekretnine u Ulici bana Jelačića i na Trgu bana Lackovića (prostor starog križevačkog placa) za cijenu od 4,3 milijuna kuna gdje je trebao izgraditi dvije stambeno-poslovne zgrade, ali su radove kontinuirano zaustavljali konzervatori i danas je taj prostor zapušten. Od kada je započeo njegov poslovni pad, Delića se vrlo rijetko viđa u javnosti.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
  1. Aspro piše:

    Prokleti konzervatori i lakovjerni zmukleri zeljni novca od nerealne kamate!Nek su “spusili” i bolje da takvi nemaju vise od potrebnog.

Komentari su zatvoreni.