Hodočašće Udruge “Maslačak” u svetište Majke Božje Bistričke

Na blagdan Male gospe u subotu 8. rujna članovi Udruge “Maslačak” Križevci hodočastili su u svetište Majke Božje Bistričke treću godinu za redom. Uz članove Udruge “Maslačak” hodočastili su i članovi prijateljskih Udruga: Udruge „Latice“ iz Koprivnice, Udruge „Mali princ“ iz Đurđevca, Udruge „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline i Udruge „Korak dalje“ iz Daruvara. Svi zajedno prisustvovali su Svetoj misi, a nakon razgledavanja svetišta organizirano je zajedničko druženje u restoranu „Dobro nam došel prijatelj“.

Na blagdan svetog Marka Križevčanina 7. rujna članovi Udruge “Maslačak” sudjelovali su u procesiji te također prisustvovali Svetoj misi.

Tjedan dana prije, 26. kolovoza 2018. Maslačci su prisustvovali su na Svetoj misi za osobe s invaliditetom i one koji brinu za njih te druženju u Ludbregu na poziv Udruge “Ludbreško sunce”. Nakon mise je uslijedio ručak u Kući Sunca, a nakon njega program u kojem su sudjelovale sve udruge i pokazale svoja umijeća – “I mi to možemo-pokaži što znaš”. U Ludbregu su prisustvovali članovi udruga iz Koprivnice, Đurđevca, Čakovca, Svetog Ivana Zeline, Novog Marofa, Ivanca i Ludbrega. Ova hodočašća su bila prilika za susrete starih prijatelja i dogovore o budućim zajedničkim aktivnostima te uključivanje u vjerska događanja, kao i podrška cijelim obiteljima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.