Od jučer križevački vodič dostupan cijelom planetu


Kako je najavljeno, višemedijska razglednica na Internetu, international.krizevci.info, postala je dostupna svim korisnicima i posjetiteljima svjetske mreže. Ovaj projekt udruge P.O.I.N.T., pripreman kroz dvije godine, pokazan je jučer u Klubu kulture i križevačkoj javnosti. Dalibor Karlović, tehnički realizator i jedan od idejnih začetnika ovog internetskog kulturno-turističkog priručnika, prolazeći sadržajem stranice i njezinom engleskom inačicom, govorio je o srži samog Internationala, pokazujući samo neke od karakteristika, poput zvona s tornja crkve svete Ane i kalendara događaja.

Napominjući da je rad na prikupljanju tekstualne i slikovne građe, kao i upotpunjavanju sadržaja i njegovoga smještanja na Internet bio u potpunosti volonterski, članovi udruge ujedno su najavili i novo ime stranice – krizevci.eu, čime bi naš grad bio među rijetkima u Hrvatskoj sa stranicom i kvalitetnijim sadržajem na domeni Europske Unije.

Uz to, u pripremi je i prevođenje tekstova na njemački, talijanski i mađarski jezik, kako bi i čitatelji iz gradova-prijatelja Križevaca u Austriji, Italiji i Mađarskoj bili upoznati s poviješću i znamenitostima grada koji ove godine obilježava 755. obljetnicu.

U tome bi pointovcima mogle financijski pripomoći gradske i županijske vlasti, čiji su predstavnici bili prisutni i na jučerašnjem predstavljanju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.