Rukometaši KTC-a u nastavak prvenstva ušli pobjednički

Rukometaši KTC-a jesenski su dio prvenstva u 2. HRL sjever završili na drugom mjestu, sa samo tri boda zaostatka za vodećom Slatinom. Svome cilju postavljenom za sezonu (održati drugu poziciju ili čak i napasti prvu) približili su se u nastavku prvenstva, pobjedom nad Borovom. Sraz sa Slavoncima u jesenskom dijelu prvenstva je donio pobjedu Borova od jednoga gola razlike (22:21) i zato se s nestrpljenjem čekao ovaj dvoboj i revanš na križevačkom terenu.

 

 

Veliki problem treneru Miklečiću je bio izostanak jednog od glavnih domaćih igraća Nevena Predojevića zbog bolesti. U pripremnom periodu je odigrano nekoliko utakmica sa promjenjivim rezultatima i učinkom, što je bilo i razumljivo, jer je trener Miklečić htio što više uigrati mlađe igrače koji su dosad imali malu minutažu za prvu postavu, a neki i nikakvu.
Na samom početku utakmice bolje su zaigrali gosti i u 6. minuti vodili s 3:1, da bi nakon toga konačno domaćin proigrao i serijom od tri gola za redom u 13. minuti došao u vodstvo od 5:4. Utakmica je bila poprilično dinamična, pomalo gruba ali i uzbudljiva, jer pomlađena momčad domaćina nije imala konstantu u igri, a gosti nisu imali rješenje za domaćeg vratara Boškovića. Takav odnos na terenu je donosio i rezultatsku neizvjesnost pa u 22. minuti gosti dolaze do izjednačenja od 8:8, no ne uspijevaju zadržati koncetraciju u obrani i Križevčani na odmor odlaze s 2 gola prednosti (11:9).

Prvih 7 minuta igre u drugom poluvremenu pripao je lagano domaćinu koji odlazi na tri gola prednosti (14:11), ali  nakon toga ponovno igru prepuštaju igračima Borova, koji to koriste i u 45. minuti imaju nerješen rezultat (15:15).  Gosti, koji su se poprilično istrošili u hvatanju rezultatskog zaostatka, počinju padati u trci i koncentraciji, pa se u tih 6 minuta (od 45. do 51.) riješilo pitanje pobjednika. Rukometaši KTC-a zabijaju 5, a dobivaju samo jedan zgoditak (20:16) i odlaze na velikih 4 gola prednosti, što uz male oscilacije zadržavaju do kraja utakmice. Nova dva boda Križevčane drže u utrci za prvaka lige. Inače, u ovom prijelaznom roku iz kluba nitko nije otišao ali se nitko nije niti priključio, jer je i naglasak rada u klubu u zadnjih nekoliko godina pojačavati prvu momčad iz svoga kadra.
        
Sljedeće kolo KTC gostuje u Ivanskoj protiv ekipe koja ih je jedina pobijedila u jesenskom dijelu natjecanja na križevačkom parketu, te se zato opet očekuje dobar i kvalitetan rukomet, kao i i revanš za poraz.

RK KTC – RK Borovo 24:20 (11:9)

 Za KTC su igrali i postigli pogotke: Kavran 5, R. Marković 5, K. Hunjak 4, R. Predojević 3, Šignjar 2, Kraljić 2, Kamenar 1, Katavić 1, Kemenović, Nemčić, Zemljak, Augustinčić, Bogdan i Bošković 1 gol i  15 obrana. Trener: Dragutin Miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.