Munje i Predatori – najbolje ekipe Telemach Dana sporta u Križevcima


U sportskoj dvorani Križevačkog poduzetničkog centra, u sklopu proslave dana grada Križevaca, održan je Telemach Dan sporta – veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se natjecala u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci. Mlade je sportaše podržala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek i poručila im da je sport mjesto druženja, okupljanja i razvijanja novih prijateljstava i bitan za zdrav način života.

Sportske igre mladih već dvadeset sedmu godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince, podsjetila je Matea kekez iz Plazma sportskih igara mladih. “Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play“, rekla je.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Viktorom, maskotom Plazma Sportskih igara mladih. Djeca su se natjecala graničaru, u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a
natjecanje stavlja u drugi plan. Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Munje u kategoriji 2012. godište i mlađe te ekipa Predatori u kategoriji 2014. godište i mlađi. Natjecanje u atletici je odgođeno zbog lošeg vremena, a novi termin objavit ćemo uskoro.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno dvadeset osam sportsko-edukacijskih događanja. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan, a potiče druženje, toleranciju i inkluziju. Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u deset sportskih disciplina (Coca-Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika). Ove godine Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj će okupiti više od 100 tisuća djece i mladih.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno