Uručene potvrde o završenoj edukaciji za 12 novih pomoćnika u nastavi

U petak, 31. kolovoza u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica novim pomoćnicima u nastavi uručene su potvrde o završenoj trodnevnoj edukaciji. U edukaciji je sudjelovalo 12 novih pomoćnika u nastavi, predavači su bili Bruno Antolić i Petra Sobota, dok je izvoditelj programa Pučko otvoreno učilište Koprivnica, u ime kojeg je čestitke pomoćnicima uputila voditeljica obrazovanja Ksenija Krušelj.

Potvrde je polaznicima uručio župan Darko Koren sa suradnicima, koji je podsjetio kako je ovih dana, uoči početka škole godine, mnogo aktivnosti u tom sektoru, te je naglasio kako je pomoć učenicima s teškoćama u razvoju jedan od najvažnijih županijskih projekata. Njegovu važnost Županija je prepoznala od samog početka te ga je i sama financirala kada nije bilo drugih izvora, s ciljem osiguravanja jednakosti obrazovnog sustava za sve učenike.

Vjerujem kako ste i sami svjesni koliko je posao za koji ste se opredijelili važan i zahtjevan, no isto tako znam da ćete ga obavljati s ljubavlju i srcem te pomoći učenicima da se snađu u ovom velikom sustavu. Zahvaljujem i Pučkom otvorenom učilištu i predavačima te želim svima uspješan početak nove školske godine.“, poručio je župan.

Fokus edukacije bio je na temama inkluzivnog obrazovanja, podrške učenicima i razvoju socijalnih vještina, karakteristikama učenika s teškoćama u razvoju, suradnji sa školskim timom i roditeljima te pravima učenika s teškoćama u razvoju. Novi pomoćnici ujedno su položili i zaštitu na radu.

Projektom „Prilika za sve 3“ nastavljena je dobra praksa iz prethodnih godina, a za  školsku godinu 2018./2019. osigurano je 58 pomoćnika za 67 djece s teškoćama u razvoju. Novost je da Osnovna škola Ferdinandovac neće više sudjelovati u projektu jer su učenici kojima je bila potrebna pomoć prešli u srednju školu, dok će Osnovna škola Molve po prvi put imati zaposlenog pomoćnika u nastavi. Kao i dosad, u srednjim školama satnica je 35 sati tjedno, u osnovnim školama 30, a podsjetimo i kako je projekt vrijedan 10.147.603,20 kuna, od čega 95% sufinancira Europski socijalni fond kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., dok preostalih 5% osigurava Koprivničko-križevačka županija. Navedena sredstva osigurana su za četverogodišnje razdoblje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.