DVD Đurđic obilježio 90 godina aktivnog rada

0

Pod pokroviteljstvom Grada Križevaca Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurđic obilježilo je jučer jubilarnih 90 godina aktivnog rada. Svečanost obilježavanja započela je postrojavanjem svih nazočnih uzvanika te primopredajom i posvetom vatrogasne zastave kojoj je kum bio gradonačelnik Mario Rajn.

U sklopu svečanosti u crkvi svetog Jurja mučenika održana je sveta misa koju je služio župnik Ivan Jadan.
Nakon svete mise, okupljenima je djelovanje DVD-a Đurđic svih ovih godina predstavio sadašnji predsjednik Kristijan Kanešić naglasivši kako je Društvo osnovano 1928. godine na inicijativu župnika Leonarda Lukačića.

Odmah po osnutku, Društvo je krenulo u izgradnju doma i počelo aktivno djelovati na zaštiti ljudi i imovine. Predsjednik je posebno naglasio kako je posljednjih 20 godina društvo uspješno na brojnim natjecanjima, a trenutno posjeduju 120 pobjedničkih pehara i isto toliko zahvala za svoj rad. Istaknuo je kako je Društvo ove godine dobilo plaketu Grada Križevaca za svoj uspješan rad i na kraju uputio zahvalu Gradu Križevcima na prihvaćanju pokroviteljstva te svim sponzorima i donatorima koji su pomogli u organizaciji ove svečanosti.

Čestitke DVD-u Đurđic na 90 godina uspješnog rada prvi je uputio predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ivan Žabno Ivan Kunjek. Čestitkama se pridružio i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca Ivan Matosović naglasivši kako je rad DVD-a Đurđic uzoran i na primjer svima o čemu svjedoči plasman jedne desetine na ovogodišnje državno natjecanje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić naglasio je kako DVD-Đurđic nije samo perjanica Đurđica već i cijelih Križevaca, a posebno je pohvalio njihovo sudjelovanje na županijskom natjecanju sa sedam ekipa od najmanjih do najstarijih. Čestitkama se pridružio i direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić zahvalivši članovima DVD-a na dugogodišnjoj suradnji.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Mesec koji se osvrnuo na svoje početke u vatrogastvu koji su se odvili upravo u Dobrovoljom vatrogasnom društvu Đurđic. Ispred Hrvatske vatrogasne zajednice obratio se Zvonimir Habijan zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije uputivši zahvalu članovima i njihovim obiteljima na iznimnom zalaganju i doprinosu vatrogastvu.

Čestitkama se pridružio i župnik Ivan Jadan istaknuvši svoj ponos što danas može prisustvovati obilježavanju 90 godina aktivnog rada DVD-a Đurđic. U ime župana Koprivničko-križevačke županije obratio se vijećnik Županijske skupštine Stjepan Peršin čestitavši DVD-u na uspješnom djelovanju svih ovih godina i dodavši kako svi mogu biti samo ponosni. Saborski zastupnik Branko Hrg istaknuo je kako ovaj DVD posebno značajan po velikom broju djece i mladih te kako ih je upravo to bogatstvo očuvalo kroz sve ove godine.

Čestitke društvu uputio je i gradonačelnik Mario Rajn naglasivši: „90 godina kontinuiteta, 90 godina zajedništva, a zajedništvo se prvenstveno vide u broju djecu i u broju ekipa koje ovom mjestu, ovom DVD-u mogu svakako jamčiti budućnost. Puno je toga dobrog napravljeno i puno toga je u planu i iskreno mi je drago da ste vi predstavnici na državnom natjecanju. Vi ste ponos grada Križevaca.“

Na kraju svečanosti uručena su odličja i zahvalnice zaslužnim vatrogascima kao i sponzorima i pokroviteljima, a ispred Grada Križevaca zahvalnicu su primili gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević. U nastavku svečanosti održana je i pokazna vježba JVP-a Križevci, upriličen je svečani domjenak, a na kraju će se održati i vatrogasna zabava.

Možda vam se svidi

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno