DVD Đurđic obilježio 90 godina aktivnog rada

Pod pokroviteljstvom Grada Križevaca Dobrovoljno vatrogasno društvo Đurđic obilježilo je jučer jubilarnih 90 godina aktivnog rada. Svečanost obilježavanja započela je postrojavanjem svih nazočnih uzvanika te primopredajom i posvetom vatrogasne zastave kojoj je kum bio gradonačelnik Mario Rajn.

U sklopu svečanosti u crkvi svetog Jurja mučenika održana je sveta misa koju je služio župnik Ivan Jadan.
Nakon svete mise, okupljenima je djelovanje DVD-a Đurđic svih ovih godina predstavio sadašnji predsjednik Kristijan Kanešić naglasivši kako je Društvo osnovano 1928. godine na inicijativu župnika Leonarda Lukačića.

Odmah po osnutku, Društvo je krenulo u izgradnju doma i počelo aktivno djelovati na zaštiti ljudi i imovine. Predsjednik je posebno naglasio kako je posljednjih 20 godina društvo uspješno na brojnim natjecanjima, a trenutno posjeduju 120 pobjedničkih pehara i isto toliko zahvala za svoj rad. Istaknuo je kako je Društvo ove godine dobilo plaketu Grada Križevaca za svoj uspješan rad i na kraju uputio zahvalu Gradu Križevcima na prihvaćanju pokroviteljstva te svim sponzorima i donatorima koji su pomogli u organizaciji ove svečanosti.

Čestitke DVD-u Đurđic na 90 godina uspješnog rada prvi je uputio predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ivan Žabno Ivan Kunjek. Čestitkama se pridružio i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca Ivan Matosović naglasivši kako je rad DVD-a Đurđic uzoran i na primjer svima o čemu svjedoči plasman jedne desetine na ovogodišnje državno natjecanje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić naglasio je kako DVD-Đurđic nije samo perjanica Đurđica već i cijelih Križevaca, a posebno je pohvalio njihovo sudjelovanje na županijskom natjecanju sa sedam ekipa od najmanjih do najstarijih. Čestitkama se pridružio i direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić zahvalivši članovima DVD-a na dugogodišnjoj suradnji.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Mesec koji se osvrnuo na svoje početke u vatrogastvu koji su se odvili upravo u Dobrovoljom vatrogasnom društvu Đurđic. Ispred Hrvatske vatrogasne zajednice obratio se Zvonimir Habijan zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije uputivši zahvalu članovima i njihovim obiteljima na iznimnom zalaganju i doprinosu vatrogastvu.

Čestitkama se pridružio i župnik Ivan Jadan istaknuvši svoj ponos što danas može prisustvovati obilježavanju 90 godina aktivnog rada DVD-a Đurđic. U ime župana Koprivničko-križevačke županije obratio se vijećnik Županijske skupštine Stjepan Peršin čestitavši DVD-u na uspješnom djelovanju svih ovih godina i dodavši kako svi mogu biti samo ponosni. Saborski zastupnik Branko Hrg istaknuo je kako ovaj DVD posebno značajan po velikom broju djece i mladih te kako ih je upravo to bogatstvo očuvalo kroz sve ove godine.

Čestitke društvu uputio je i gradonačelnik Mario Rajn naglasivši: „90 godina kontinuiteta, 90 godina zajedništva, a zajedništvo se prvenstveno vide u broju djecu i u broju ekipa koje ovom mjestu, ovom DVD-u mogu svakako jamčiti budućnost. Puno je toga dobrog napravljeno i puno toga je u planu i iskreno mi je drago da ste vi predstavnici na državnom natjecanju. Vi ste ponos grada Križevaca.“

Na kraju svečanosti uručena su odličja i zahvalnice zaslužnim vatrogascima kao i sponzorima i pokroviteljima, a ispred Grada Križevaca zahvalnicu su primili gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević. U nastavku svečanosti održana je i pokazna vježba JVP-a Križevci, upriličen je svečani domjenak, a na kraju će se održati i vatrogasna zabava.

Vezano

Komentari su zatvoreni.