Igor Kuzmić u Ljubljani istrčao svoj prvi maraton

Križevačka atletika zabilježila je još jedan vrijedan rezultat. Ovaj puta za njega je zaslužan Igor Kuzmić iz Carevdara, nekad uspješan na košarkaškim terenima, danas sjajan na trkačkim dionicama. Onu u dužini od 42,195 metara, koliko iznosi dužina maratona, Kuzmić je premijerno istrčao prošlog vikenda u Ljubljani. Na koncu je u konkurenciji 535 trkača zauzeo 333. mjesto s rezultatom 3:56:27.

“Bio sam zadovoljan tempom kojim sam krenuo, cilj je bio da maraton istrčim za manje od tri sata i 30 minuta, što bi bio prosjek od 4:58 minuta po kilometru. Međutim, oko 28. kilometra osjetio sam probleme na stražnjoj loži lijeve noge. Uskoro su počeli problemi i na desnoj nozi, nisam mogao normalno savijati nogu, ali uspio sam završiti utrku”, rekao je Kuzmić pa bez ustručavanja odgovorio na upit o eventualnom odustajanju zbog ozljede:

“Odustajanje mi ni u kojem trenu nije bila opcija.”

Problem mu je izazvao i jedan Slovenac koji je “pejsao” slovensku trkačicu i kada ih je Kuzmić dostigao, neko su vrijeme trčali zajedno. Na nesreću, spomenuti trkač je potom promašio stazu zbog čega je cijela grupa, uključujući i Kuzmića, pretrčala 400 metara više.

Kao što smo spomenuli, ovo je Kuzmiću bio prvi maraton, ali tu ne planira stati. Prije dvije godine, točno na 40. rođendan istrčao je svoj prvi polumaraton. U međuvremenu je istrčao pet polumaratona, a za sljedeći maraton postavio je jasan cilj – istrčati ga ispod 3:30:00. Ako ga ozljede zaobiđu, ne sumnjamo da će taj cilj i ostvariti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.