Traje ‘Filmsko ljeto uz KineDok’, večeras projekcija ‘Dum Spiro Spero’

Od 19. lipnja pa sve do 28. kolovoza u Križevcima se u organizaciji udruge K.V.A.R.K. održava “Filmsko ljeto uz KineDok”, koje prikazuje selekciju kreativnih dokumentarnih filmova domaće i inozemne produkcije. KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.

“Dum spiro spero” latinska je uzrečica koja znači “dok dišem, nadam se” i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha. Večeras od 21 sat u dvorištu Galerije K2 pogledajte projekciju istoimenog hrvatskog dokumentarnog filma redatelja Pere Kvesića iz 2016. godine. Produkciju potpisuje Factum, a trajanje projekcije je 50 minuta.

Ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža. Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature. Pojedinosti uobičajenog okruženja i svakodnevnog života uklapaju se u priču koja iz njih izvire. Ovaj je film uvelike one man show jer je uz scenarij i režiju autor i snimio sav materijal te svira drombulju.

Vezano
1 komentar
 1. kaja piše:

  Stvarno imamo razloga veseliti se svi mi koji ljeto provodimo u Gradu!
  Uz projekcije filmova svakog petka na Nemčićevom trgu, evo nas i naša udruga K.V.A.R.K., daruje (sad već reklo bi se opetovano) projekcijama dokumentarnih filmova u dvorištu Galarije K2.
  “Filmsko ljeto uz KinoDok”, spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.
  I geslo “dok dišem, nadam se”, poticajna je, jer nas dokumentarci potiču na razmišljanje, suočavaje i rast!
  Hvala K.V.A.R.K. – u, i sretno!

Komentari su zatvoreni.